Odprta Kuhinja

Danes za kosilo: enolončnica z bučo in piščančjim mesom

A+   A-
Da nas pogreje.


Priprava: 5 minut; čas kuhanja: 30 minut.

Sestavine


- 8 kosov zgornjega dela beder brez kosti in kože
- 2 korenčka, pol zelene, večja rdeča čebula
- pol žličke ingverja v prahu (ali 1 cela)
- po žlička karija in kurkume
- po 250 g muškatne buče in stročjega fižola
- lovor, sol, pol kozarca vina, 2 stroka česna
- malo maščobe

Priprava


1. Korenček, čebulo, bučo, stročji fižol in zeleno očistimo, narežemo, stresemo v lonec in na malo maščobe prepražimo.

2. Potem damo kari, kurkumo, ingver in pražimo 2 minuti.

3. Zdaj dodamo kose mesa, na hitro opečemo, nato prilijemo vodo, ki naj povsem prekrije sestavine v loncu. Solimo, vstavimo lovor, zavremo in nad šibkim ognjem kuhamo naprej 15 minut.

4. Iz lonca vzamemo 2–3 zajemalke zelenjave in jo pretlačimo s paličnim mešalnikom. Pire vrnemo v juho, dolijemo vino in vodo, po potrebi, in spet zavremo. Kuhamo nad šibkim ognjem 15 minut.

5. Nazadnje juho začinimo s strtim česnom in ponudimo s kruhom.

6. Za posladek so slivovi cmoki (iz zamrzovalnika).

Opomba: Uporabite korenino ingverja, ki jo v juho naribate, ali suhi ingver v prahu; v količinah po lastnem okusu.


Različica: Namesto muškatne buče uporabite katerokoli bučo z oranžnim mesom. Juho po želji postrezite z brizgom bučnega olja.


Naslovna fotografija: Krištof Koman

Poizkusite še: Testenine s šampinjoni, pehtranom in kozjim sirom

Datum Objave: 14.11.2022 ob 07:11

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: