Odprta Kuhinja

Doma pripravljen zamrznjen jogurt

Doma pripravljen zamrznjen jogurt (Foto: Midva kuhava)
Odpri galerijo
A+   A-
Da z jezikom ne opletamo le okoli sladoleda, si brž pripravimo domač zamrznjen jogurt, ki velja za lažje in še bolj osvežilno orožje proti visokim temperaturam. Zanj ne potrebujemo posebne naprave ali obilnih izkušenj, le kakovostne sestavine in dobršno mero sladkosnednosti.

Letošnje poletje nam daje vetra. Vročinski valovi pridno sledijo drug drugemu, vmes pa plujemo po temperaturni plimi. Tisti bolj optimistične sorte sončeve napade veselo izkoriščamo za lizanje ledenih slaščic.

To bo surfanje na vročinskem valu s sladkim nasmeškom.

Zamrznjen jogurt

  • 400 g sladke smetane
  • 200 g grškega jogurta
  • 100 g sladkorja
  • vrečka vaniljevega sladkorja
  • sveže jagodičevje

Priprava

  1. Vse naštete sestavine stresemo v posodo in jih z mešalnikom mešamo toliko časa, da zmes ravno začne postajati čvrsta.
  2. Prelijemo jo v 3 ali 4 plastične posode in postavimo v zamrzovalnik za vsaj 4 ure. 
  3. Zamrznjen jogurt spravimo iz posod in narežemo na kocke.
  4. Kocke zamrznjenega jogurta namečemo v multipraktik ali blender in zmešamo v gladko zmes.
  5. Zamrznjen jogurt z dresirno vrečko nabrizgamo v ohlajene kozarce.
  6. Po kupčkih ledenega deserta potresemo še pest svežega jagodičevja.

Namig: namesto posod uporabimo silikonske modelčke za led, iz katerih bomo zamrz­njen jogurt lažje zbezali na plano.

Priporočamo še: Cheesecake brez peke, ki bo obnorel ljubitelje kokosa

Datum Objave: 24.8.2024 ob 06:08

Več iz te teme:

sladicejogurtsladoled

Naročite se na e-novice:

Midva Kuhava
Midva kuhavaSva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.