Odprta Kuhinja

Cheesecake brez peke, ki bo obnorel ljubitelje kokosa

Preprost kokosov cheesecake, ki tekne poleti (Fozo: Mateja Delakorda)
Odpri galerijo
A+   A-
Ko se temperatura ozračja viša, si zaželimo kremastih sladic, za katere nam ni treba uporabiti pečice.

Naša najmlajša kuharica Brina Robinik Kobal nas bo tokrat posladkala s svojo omiljeno sirčkovo pito, v kateri sta kokos in bela čokolada. Popolna kombinacija za poletje, kajne? Ta mamljivi posladek, ki ga lahko pripravijo tudi tisti, ki še niso ravno vešči kuhanja, odlikuje izjemno preprosta priprava, malo sestavin, s katerimi so založene prav vse trgovine, in osvežilen okus, za katerega poskrbi grški jogurt.

Kokosov cheesecake

Za okrogel pekač s premerom približno 20 do 22 cm.

Podlaga

  • 250 g piškotov (npr. digestive ali petit beurre)
  • 100 g masla

Nadev

  • 200 g kremnega sira
  • 100 g grškega jogurta
  • 100 g stopljene bele čokolade
  • 100 g kokosove moke

Preliv

  • 50 g bele čokolade
  • 100 g kokosovega mleka

Priprava

  1. Model za torto obložimo s papirjem za peko.
  2. Piškote zdrobimo v drobtine. Pomagamo si lahko s pomočjo kuhinjskega robota ali pa jih damo kar v vrečko in zdrobimo s kuhinjskim valjarjem.
  3. Stopimo maslo in ga dobro premešamo z zdrobljenimi piškoti.
  4. Piškote pritisnemo na dno pekača. Uporabimo dno kozarca, da to naredimo čim bolj enakomerno.
  5. Postavimo v hladilnik za približno 10 minut, da se piškotna podlaga strdi.
  6. Kremni sir in grški jogurt dobro premešamo, da dobimo gladko zmes.
  7. Stopimo belo čokolado in jo vmešamo v zmes kremnega sira in jogurta. Dodamo kokosovo moko in dobro premešamo, da se sestavine enakomerno porazdelijo.
  8. Kremo razporedimo po piškotni podlagi in jo enakomerno zgladimo. Postavimo v hladilnik za vsaj 1 uro, da se krema strdi.
  9. Priprava preliva: stopimo belo čokolado. Kokosovo mleko vmešamo v stopljeno belo čokolado in mešamo, dokler ne dobimo gladke glazure. Tega enakomerno prelijemo čez strjeno kremo.
  10. Cheesecake vrnemo v hladilnik za dodatnih 30 minut, da se glazura strdi.
  11. Ko je cheesecake pripravljen, ga narežemo na rezine in postrežemo.

Še zadnji kader za tiktok, v katerem Brina ugotovi, ali ji je uspelo. (Foto: Mateja Delakorda)
Še zadnji kader za tiktok, v katerem Brina ugotovi, ali ji je uspelo. (Foto: Mateja Delakorda)
Brina med kuhanjem tudi kaj posname. Nad to sladico je bila še posebno navdušena. Prepričani smo, da bo všeč tudi vam. (Foto: Mateja Delakorda)
Brina med kuhanjem tudi kaj posname. Nad to sladico je bila še posebno navdušena. Prepričani smo, da bo všeč tudi vam. (Foto: Mateja Delakorda)

Priporočamo še: Jagodni donavski valovi

Onaplus.si: Tako zdrav je sladoled, raziskave razburkale znanost

Datum Objave: 16.6.2024 ob 07:06

Več iz te teme:

sladicecheesecake brez pekekokosov cheesecakevideo

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja