Domači jagodni puding z bezgom

Krasen posladek iz kozarčka, s katerim poustvarimo spomine na otroštvo, ko nas je po enolončnici razveselil jagodni puding, prelit z domačim sirupom.

Sestavine za 4 porcije

  • 250 g aromatičnih jagod
  • 1 bezgov cvet
  • 450 ml mleka
  • 4 žlice koruznega škroba ali moke
  • 2 rumenjaka
  • 40 g sladkorja (oz. odvisno od jagod)

Priprava

1. Jagode pretlačimo, dodamo sladkor in osmukan bezeg ter na kratko podušimo. Izberemo jagode z močno aromo, ki niso preveč vodene, ampak bolj »goste«.

2. Rumenjaka razžvrkljamo in dodamo nekaj žlic mleka ter koruzni škrob. Dobro premešamo, prelijemo v mleko in zakuhamo puding. Ves čas je treba mešati z metlico, da se ne prime posode.

3. Ko je puding kuhan, dodamo jagodni pire, vse skupaj premešamo in nalijemo v kozarce.

Priporočamo še: Trapasto preprost sirni kolač, ki bo postal vaša stalnica

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana