Dubajska čokolada po naše
Kadaif lahko kupimo v trgovinah s turškimi ali balkanskimi dobrotami in ga do zlatega popečemo na malo masla, no, mi smo se odločili, da v čokoladico spravimo nekaj, kar že imamo doma, oziroma tisto, kar je dostopno v skorajda vsaki trgovini. Za hrustljavost v naši različici poskrbijo čisto navadni piškotki, prepraženi z mandljevimi lističi na malce masla. Pistacijev namaz danes dobimo v bolje založenih delikatesah in supermarketih, pripravimo pa še silikonski modelček za čokolado – mi smo uporabili kar manjšega in pripravili prav fine, za grižljaj velike praline.
Več: Dubajska čokolada: viralni hit že v slovenskih slaščičarnah
Sestavine
Za 1 večjo čokoladno tablico (ali za približno 10 pralin).
- 100 g mlečne čokolade
- 50 g navadnih piškotov (albert, plazma ali podobni)
- košček masla
- 1 pest mandljevih lističev
- 2–3 žličke namaza iz pistacije
Priprava
- Čokolado počasi raztopimo nad soparo.
- Medtem v ponvi na koščku masla prepražimo nadrobljene piškote in mandljeve lističe. To vsujemo v skodelico in primešamo pistacijev namaz.
- V silikonski modelček vlijemo toliko čokolade, da so dno in robovi premazani s tankim slojem. Nekoliko ohladimo, nato dodamo pistacijev nadev, čez razporedimo plast čokolade.
- Počakamo, da se čokolada na sobni temperaturi strdi, ter previdno vzamemo iz modelčka.
Priporočamo še: Torta Sneguljčica: preprosta, brez peke in tako presneto božanska (VIDEO)