Odprta Kuhinja

Dubajska čokolada po naše

Dubajska čokolada po naše (Foto: Špela Ankele)
Odpri galerijo
A+   A-
Čokolado iz Dubaja, ki v nadevu prepleta pistacijo in okus hrustljavega kadaifa, lahko pripravimo tudi doma.

Kadaif lahko kupimo v trgovinah s turškimi ali balkanskimi dobrotami in ga do zlatega popečemo na malo masla, no, mi smo se odločili, da v čokoladico spravimo nekaj, kar že imamo doma, oziroma tisto, kar je dostopno v skorajda vsaki trgovini. Za hrustljavost v naši različici poskrbijo čisto navadni piškotki, prepraženi z mandljevimi lističi na malce masla. Pistacijev namaz danes dobimo v bolje založenih delikatesah in supermarketih, pripravimo pa še silikonski modelček za čokolado – mi smo uporabili kar manjšega in pripravili prav fine, za grižljaj velike praline.

Več: Dubajska čokolada: viralni hit že v slovenskih slaščičarnah

Sestavine

Za 1 večjo čokoladno tablico (ali za približno 10 pralin).

  • 100 g mlečne čokolade
  • 50 g navadnih piškotov (albert, plazma ali podobni)
  • košček masla
  • 1 pest mandljevih lističev
  • 2–3 žličke namaza iz pistacije

Priprava

  1. Čokolado počasi raztopimo nad soparo.
  2. Medtem v ponvi na koščku masla prepražimo nadrobljene piškote in mandljeve lističe. To vsujemo v skodelico in primešamo pistacijev namaz.
  3. V silikonski modelček vlijemo toliko čokolade, da so dno in robovi premazani s tankim slojem. Nekoliko ohladimo, nato dodamo pistacijev nadev, čez razporedimo plast čokolade.
  4. Počakamo, da se čokolada na sobni temperaturi strdi, ter previdno vzamemo iz modelčka.

Priporočamo še: Torta Sneguljčica: preprosta, brez peke in tako presneto božanska (VIDEO)

Datum Objave: 4.11.2024 ob 07:11

Več iz te teme:

sladicedubajska čokoladapistacija

Naročite se na e-novice:

Špela Ankele
Špela AnkeleNovinarka in Kranjčanka. Obožujem gorenjske hribe in pisateljico Isabel Allende. Podnevi pišem, fotografiram in kuham, zvečer berem (kuharske) knjige.