Dušena kisla repa, pripravljena kot segedin
Odpri galerijo
A+ A-
Kaj dobimo, ko križamo segedin s kislo repo? Božansko kosilo, ki še kako tekne v hladnih zimskih dneh.
Dušena kisla repa s klobaso
- 1 kg kisle repe
- obarjena klobasa za kuhanje
- 3 žlice masti ali olja
- 2 čebuli
- 4 stroki česna
- 2 žlici mlete sladke paprike
- žlica paradižnikove mezge
- 2 lovorjeva lista
- sol, poper
- kisla smetana (po želji)
Priprava
1. Čebulo olupimo in narežemo na drobne kocke.
2. Stroke česna olupimo in jih na fino sesekljamo.
3. Kislo repo pokusimo, in če je prekisla, jo stresemo v cedilo in malce (ali bolj konkretno) splaknemo.
4. V široko posodo vlijemo olje ali vržemo mast.
5. Na vročo maščobo stresemo nakockano čebulo in na srednje močnem ognju počasi pražimo nekaj minut, da se zmehča in postekleni.
6. Dodamo sesekljan česen in ga med občasnim mešanjem pražimo 2 minuti.
7. Po čebuli in česnu potresemo dve žlici mlete sladke paprike in dobro premešamo, da lepo zadiši – paziti moramo le, da se nam ne prismodi.
8. V posodo stresemo kislo repo in dodamo lovorjeva lista, nekaj ščepcev soli in konkreten ščep sveže mletega popra.
9. Dobro premešamo, nato pa prilijemo toliko vode, da pokrijemo vso repo.
10. Posodo pokrijemo, ogenj zmanjšamo.
11. Kislo repo kuhamo 30 minut, 5–10 minut pred koncem pa vanjo stresemo še na kolute narezano klobaso za kuhanje.
12. Po želji nazadnje primešamo še kako žlico kisle smetane.
Priporočamo še: Rižev narastek, ki ga morate narediti še danes
Datum Objave: 2.2.2023 ob 08:02