Ekspresne bombetke brez kvasa: od moke do ugriza v manj kot pol ure
Odpri galerijo
A+ A-
Mehke bombetke boste pripravili naravnost bliskovito hitro, saj kvas uspešno nadomestijo pecilni prašek, vinski kamen ali soda bikarbona.
Bombetke
- 470 g moke
- 2 zvrhani žlički pecilnega praška
- 50 g masla
- jajce
- 2 dl tekočega jogurta
- 1,5 žličke soli
Dodatek
- jajce
- žlica mleka
- mak, sir, sezam
Priprava
1. Jajce penasto stepemo in vanj zmešamo jogurt.
2. Moko, sol in pecilni prašek zmešamo v ločeni posodi, nakar jih skupaj z maslom sobne temperature stresemo k jajčno-jogurtovi zmešnjavi.
3. Dobljeno testo zgnetemo in iz njega oblikujemo kroglice. Če je preveč lepljivo, dodamo malo moke.
4. Kroglice premažemo s stepenim jajcem, ki smo mu dodali žlico mleka, in posujemo z makom, sezamom ali malo nastrganega sira.
5. Bombetke pečemo 15–20 minut na 180 stopinjah.
Opomba: Zarečenega kruha se ne poje več največ, saj so ga po zaužiti količini prehitele te simpatične bombetke.
Priporočamo še: 3 največje zmote pri pripravi solate: kako pomembno je, ali dodamo prej kis ali olje
Datum Objave: 18.4.2023 ob 08:04