Odprta Kuhinja

Ekspresne bombetke brez kvasa: od moke do ugriza v manj kot pol ure

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Mehke bombetke boste pripravili naravnost bliskovito hitro, saj kvas uspešno nadomestijo pecilni prašek, vinski kamen ali soda bikarbona.


Bombetke



  • 470 g moke

  • 2 zvrhani žlički pecilnega praška

  • 50 g masla

  • jajce

  • 2 dl tekočega jogurta

  • 1,5 žličke soli


Dodatek

  • jajce

  • žlica mleka

  • mak, sir, sezam


Priprava


1. Jajce penasto stepemo in vanj zmešamo jogurt.

2. Moko, sol in pecilni prašek zmešamo v ločeni posodi, nakar jih skupaj z maslom sobne temperature stresemo k jajčno-jogurtovi zmešnjavi.

3. Dobljeno testo zgnetemo in iz njega oblikujemo kroglice. Če je preveč lepljivo, dodamo malo moke.

4. Kroglice premažemo s stepenim jajcem, ki smo mu dodali žlico mleka, in posujemo z makom, sezamom ali malo nastrganega sira.

5. Bombetke pečemo 15–20 minut na 180 stopinjah.

Opomba: Zarečenega kruha se ne poje več največ, saj so ga po zaužiti količini prehitele te simpatične bombetke.
Priporočamo še: 3 največje zmote pri pripravi solate: kako pomembno je, ali dodamo prej kis ali olje
Datum Objave: 18.4.2023 ob 08:04

Več iz te teme:

kruhbombetke brez kvasa

Naročite se na e-novice:

Midva Kuhava
Midva kuhavaSva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.