Odprta Kuhinja

Enostaven trik za občutno boljšo mesno štruco

Elena_Danileiko/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-

Tokrat bomo pripravili mesno štruco, s preprostim trikom pa preprečili, da bi zaradi preveč maščobe razpadala.


Mesna štruca je ena tistih jedi, na katero pogosto malo pozabimo, ko pa se jo spomnimo pripraviti, se vedno vprašamo, zakaj je večkrat ne vključimo v jedilnik. Za mizo skoraj vedno požanje navdušenje, preprosta je za pripravo, hkrati pa je odlična za takrat, ko želimo iz hladilnika porabiti odvečno zelenjavo, ostanke mesa in podobne sestavine, ki so nam ostale.

Na našem portalu smo že objavili odličen recept, ki vas bo navdušil in si ga lahko ogledate tukaj. Danes pa ga bomo s posebnim trikom spravili še nivo višje. Kako? Mesna štruca je velikokrat zelo mastna, kako zelo, pa je seveda odvisno od tega, kako mastno je mleto meso. Maščobo lahko nekoliko nevtraliziramo tako, da masi primešamo krušne drobtine, a zaradi njih štruca lahko ne bo tako zelo rahla. Zato imamo boljšo idejo.

Rezine kruha, ki naredijo veliko razliko


Potrebujemo le dve rezini belega kruha. Položili ju bomo na dno pekača in šele nato vanj nadevali mesnato maso. Na ta način se bo maščoba, ki med peko odteka na dno posode, vpila v kruh, ki bo deloval kot nekakšna vpojna goba. Tako se znebimo bojazni, da bi se na spodnjem delu štruce nabrala plast maščobe, ki navadno ni videti nič kaj lepo.

Poleg tega pa ima naš trik še eno prednost, ki je bolj gurmanske kot praktične narave. Ljubitelji mesa bodo zagotovo uživali v namaščenem kruhu, ki je prava poslastica. Prepojen z maščobo bo še dodatna specialiteta na krožniku.
Preberite še: Mesna štruca, ki si jo boste zaželeli vsak vikend

Fotografija: Elena_Danileiko/Getty Images
Datum Objave: 4.8.2023 ob 13:08

Več iz te teme:

kruhmesna štruca

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja