Odprta Kuhinja

Enostavno kosilo s piščancem in krompirjem malo drugače

Odpri galerijo
A+   A-
Pripravljeno v eni ponvi in popolnoma brez kompliciranja, se ve.


Na Odprti kuhinji smo že pred časom ugotovili, da naši bralci nadvse radi pripravljate recepte, pri katerem se ne umaže veliko posode. In tudi tokrat bomo umazali le eno, pripravili pa odlično kosilo iz dveh glavnih sestavin, ki jih imamo skoraj vedno na zalogi. Piščanca in krompir bomo obogatili še z limono in jušno osnovo, kaj dosti bolj pa ne bomo komplicirali. Jed je pripravljena tako hitro, da je primerna tudi za tiste dneve, ko se nam v kuhinji ne ljubi ravno pretegniti. Kljub temu pa bo končni rezultat navdušujoč. Nota limone bo dodala svežino, če na vaših okenskih policah kljub odsotnosti sončnih žarkov še uspeva bazilika, pa bodo njeni listi vse skupaj še popestrili. Pa dober tek, vam želimo!

Sestavine



  • 1 žlica oljčnega olja

  • 4 kosi piščančjih stegen

  • 400 g krompirja

  • 357 ml piščančje jušne osnove

  • 25 g masla

  • 1 žlica moke

  • 1 žlica naribane limonove lupinice

  • 80 ml sveže iztisnjenega limonovega soka

  • nekaj listov bazilike


Priprava


1. V višji litoželezni ponvi segrejte oljčno olje. Dodajte piščanca in pecite 8 minut, dokler ne postane zlate barve. Nato ga obrnite. Narežite krompir na kose in dodajte v ponev ter jo pustite na ognju še 5 minut.

2. Vse skupaj prelijte z jušno osnovo in grejte, dokler ne zavre. Zmanjšanje ogenj in ponev pokrijte. Jed naj se kuha 20 do 25 minut, dokler krompir ni kuhan.

3. V majhni skledici zmešajte moko in stopljeno maslo.

4. Iz ponve odstranite piščanca. Dodajte limonovo lupinico in sok ter premešajte. Dodajte moko z maslom in vmešajte v omako. Nato v ponev vrnite piščanca in vse skupaj še enkrat segrejte na ognju, da prične brbotati. Naj vre eno minuto, da se omaka zgosti.

5. Vse skupaj previdno premešajte, po vrhu potresite svežo baziliko in postrezite.
Preberite še: Tako bo meso ocvrtega piščanca precej mehkejše

Fotografija: Olga Mazyarkina/Getty Images
Datum Objave: 24.11.2021 ob 17:11

Več iz te teme:

kosilokrompirpiščaneclimonaena ponev

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.