Tako bo meso ocvrtega piščanca precej mehkejše

Ocvrt piščanec je odlična klasika, lahko pa je še bolj slastna, kot si predstavljamo. Kako doseči, da bo njegovo meso mehkejše?

Kot verjetno že veste, smo na Odprti kuhinji vedno na lovu za novimi recepti, pa tudi za izboljšavami tistih, ki jih že dobro poznamo. Tokrat smo naleteli na spletni trik, ki obljublja, da bo tako pripravljen ocvrt piščanec mehkejši, njegova skorja pa še bolj hrustljava. Si lahko zamislite še boljšo kombinacijo? Verjetno ne, zato z vami spodaj delimo video recept, s katerim boste dosegli obljubljeni učinek.

Trik smo našli pri youtube uporabnici Dans la cuisine de sou. Francozinja, ki na svojem kanalu razkriva recepte za bolj ali manj preproste vsakdanje jedi, je tokrat pripravila ocvrta piščančja bedra. A slednjih ni panirala na običajen način. Pred zaporednim pomakanjem v moko, jajce in drobtine je piščančje meso najprej skuhala v mešanici mleka in vode. S tem je dosegla, da je meso izredno mehko, za cvrtje pa kasneje zaradi tega potrebujemo manj časa. Paniranju je za še več okusa dodala še začimbe, končni rezultat pa so okusna in nadvse mehka piščančja bedra s hrustljavo dišečo skorjo. Pripravo si lahko ogledate v spodnjem receptu, mi pa ga dodajamo še v pisani besedi.

Sestavine

– 8 piščančjih beder
– 200 ml mleka
– 200 ml vode
– strok česna
– 100 g moke
– 100 g drobtin
– jajca
– sol, poper, paprika, česen, timijan, čili, suh peteršilj
– 500 ml olja za cvrtje

Priprava

1. V ponev položimo bedra in jih prelijemo z mlekom in vodo. Dodamo sol in poper ter strok česna. Postavimo na štedilnik in pokrijemo s pokrovko.

2. Po dvajsetih minutah bedra obrnemo in kuhamo še 20 minut. Med tem pripravimo jajce, drobtine in moko. K slednji primešamo začimbe.

3. Nato bedra, kuhana v mleku, spaniramo kot običajno in cvremo v vročem olju, dokler skorja ne postane zlato rumene barve.

Preberite še: Recept za najboljšega ocvrtega piščanca iz pečice (brez cvrtja)

Fotografija: PhanuwatNandee/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed