Odprta Kuhinja

Florentinska srca

A+   A-
Če še niste očarali, boste s tem receptom zagotovo. Za 10 precej velikih src ali veliko več manjših srčastih keksov.


Sestavine


- 300 g mandljevih lističev
- 150 g sladke smetane
- 70 g medu
- 120 g masla
- 160 g sladkorja
- 40 g moke
- 100 g temne čokolade

Priprava


1. Pečico vključimo na 170 stopinj, pekač obložimo s peki papirjem.

2. V posodo nalijemo smetano, dodamo maslo, sladkor in med, nato vse skupaj kratko pokuhamo (5 minut).

3. Dodamo mandljeve lističe in moko ter dobro premešamo, lahko kratko na ognju, nato odstavimo.

4. Zmes pretresemo na pekač in jo z lopatko pogladimo po vrhu. Plast v pekaču naj bo srednje debela.

5. Damo v pečico in pečemo 12–15 minut, nato delno ohladimo (če je zunaj hladno, postavimo na okensko polico za nekaj minut). Iz delno ohlajenega testa z izbranimi modeli izrežemo like, zlagamo na čist peki papir in pustimo stati.

6. Čokolado v kozici postavimo nad vodno kopel, da se stopi.

7. Vsak florentinec posebej pomočimo v čokolado ali pomažemo s čopičem in pustimo, da se čokolada popolnoma ohladi, preden ponudimo.
Preberite še: Kako s preprostim poskusom preverite, ali je med pravi

Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 12.2.2019 ob 12:02

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: