Florentinska srca

Če še niste očarali, boste s tem receptom zagotovo. Za 10 precej velikih src ali veliko več manjših srčastih keksov.

Sestavine

– 300 g mandljevih lističev
– 150 g sladke smetane
– 70 g medu
– 120 g masla
– 160 g sladkorja
– 40 g moke
– 100 g temne čokolade

Priprava

1. Pečico vključimo na 170 stopinj, pekač obložimo s peki papirjem.

2. V posodo nalijemo smetano, dodamo maslo, sladkor in med, nato vse skupaj kratko pokuhamo (5 minut).

3. Dodamo mandljeve lističe in moko ter dobro premešamo, lahko kratko na ognju, nato odstavimo.

4. Zmes pretresemo na pekač in jo z lopatko pogladimo po vrhu. Plast v pekaču naj bo srednje debela.

5. Damo v pečico in pečemo 12–15 minut, nato delno ohladimo (če je zunaj hladno, postavimo na okensko polico za nekaj minut). Iz delno ohlajenega testa z izbranimi modeli izrežemo like, zlagamo na čist peki papir in pustimo stati.

6. Čokolado v kozici postavimo nad vodno kopel, da se stopi.

7. Vsak florentinec posebej pomočimo v čokolado ali pomažemo s čopičem in pustimo, da se čokolada popolnoma ohladi, preden ponudimo.

Preberite še: Kako s preprostim poskusom preverite, ali je med pravi

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed