Francoska jabolčna torta
Odpri galerijo
A+ A-
Zanjo se ni treba delati Francoza, kajti pripravimo jo zelo hitro in enostavno. Rezultat je sočna, rahla in aromatična sladica.
Francoska jabolčna torta
- 120 g moke
- žlička pecilnega praška
- ščepec soli
- 120 g masla sobne temperature
- 130 g rjavega sladkorja
- vrečka vaniljevega sladkorja
- 2 jajci
- 3 žlice ruma
- 4 manjša jabolka
- 2 žlici sladkorja
Za postrežbo
- stepena sladka smetana
Priprava
1. Maslo zasujemo z rjavim in vaniljevim sladkorjem, nato vse skupaj z mešalnikom penasto stepemo.
2. Dodamo jajci in rum ter premešamo.
3. V ločeni posodi zmešamo moko, pecilni prašek in sol.
4. Suhe sestavine primešamo k mokrim.
5. Jabolka olupimo, jim odstranimo peščišča in jih narežemo na 1–2 cm velike koščke. Vmešamo v testo.
6. Na dno okroglega modela s snemljivim obodom premera 24 cm vpnemo list papirja za peko.
7. V pripravljeni pekač vlijemo testo in ga poravnamo.
8. Po vrhu posujemo 2 žlici sladkorja.
9. Torto pečemo 30–40 minut pri 180 stopinjah.
10. Kos torte postrežemo s stepeno smetano ali vaniljevim sladoledom.
Priporočamo še: Juha, ki ji pravijo penicilin italijanskih babic
Deloindom.si: Zakaj imeti ribo za hišnega ljubljenčka
Datum Objave: 3.10.2023 ob 08:10