Odprta Kuhinja

Francoska jabolčna torta

Odpri galerijo
A+   A-
Zanjo se ni treba delati Francoza, kajti pripravimo jo zelo hitro in enostavno. Rezultat je sočna, rahla in aromatična sladica.


Ko pomislimo na francoske sladice, se nam pocedijo sline. Ko pomislimo na pripravo francoskih sladic, se nam naježijo kocine. Francoska kulinarika je zloglasno kompleksna in težavna, kar še zlasti velja za njen sladki del. Kar dosti te mora biti v predpasniku, da se lotiš makronov, eklerjev, tudi na videz nedolžnih rogljičkov. Seveda pa obstajajo izjeme in na srečo spada tale prikupna jabolčna torta naravnost mednje.

Francoska jabolčna torta



  • 120 g moke

  • žlička pecilnega praška

  • ščepec soli

  • 120 g masla sobne temperature

  • 130 g rjavega sladkorja

  • vrečka vaniljevega sladkorja

  • 2 jajci

  • 3 žlice ruma

  • 4 manjša jabolka

  • 2 žlici sladkorja


Za postrežbo

  • stepena sladka smetana


Priprava


1. Maslo zasujemo z rjavim in vaniljevim sladkorjem, nato vse skupaj z mešalnikom penasto stepemo.

2. Dodamo jajci in rum ter premešamo.

3. V ločeni posodi zmešamo moko, pecilni prašek in sol.

4. Suhe sestavine primešamo k mokrim.

5. Jabolka olupimo, jim odstranimo peščišča in jih narežemo na 1–2 cm velike koščke. Vmešamo v testo.

6. Na dno okroglega modela s snemljivim obodom premera 24 cm vpnemo list papirja za peko.

7. V pripravljeni pekač vlijemo testo in ga poravnamo.

8. Po vrhu posujemo 2 žlici sladkorja.

9. Torto pečemo 30–40 minut pri 180 stopinjah.

10. Kos torte postrežemo s stepeno smetano ali vaniljevim sladoledom.
ni podpisa
ni podpisa


Priporočamo še: Juha, ki ji pravijo penicilin italijanskih babic

Deloindom.si: Zakaj imeti ribo za hišnega ljubljenčka
Datum Objave: 3.10.2023 ob 08:10

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj