Odprta Kuhinja

Gorenjska omleta iz pečice s hruško, kardamomom in čokolado

A+   A-
Tole vam bo brez dvoma všeč.


Sestavine


Omleta
- 4 jajca
- po 4 žlice moke in sladkorja
- žlička vode
- pol žličke mletega kardamoma

Nadev
- 3 majhne hruške viljamovke
- 2 vejici poprove mete, temna čokolada
- po žlica masla in sladkorja
- stepena sladka smetana

Priprava


1. Pečico vključimo na 200 stopinj.

2. Jajca ločimo in rumenjake penasto vmešamo s sladkorjem, nato jim dodamo moko, začinimo s kardamomom in premešamo.

3. Iz beljakov stepemo trd sneg in ga ročno vmešamo v jajčno zmes.

4. Hruške olupimo, razpolovimo in izdolbemo sredico, pokapamo z limono. Meto osmukamo in zmeljemo ali drobno nasekljamo. Čokolado nalomimo na kvadratke.

5. Vsako hruško napolnimo z zeliščem, nanjo položimo košček čokolade in polovičke zlagamo na primeren pekač.

6. Omleto bomo pekli ločeno v tortnem pekaču premera 22 cm. Če ima snemljiv obod, ga obložimo s peki papirjem, da ne bo testo uhajalo.

7. Maslo in sladkor stopimo in prelijemo hruške. Hkrati damo v pečico hruške in pekač s testom za omleto. Pečemo 15 minut.

8. Omleto delno ohladimo, nato premažemo s sladko smetano, naložimo pečene hruške in prepognemo. Potresemo s sladkorjem v prahu.
Poizkusite še: Rustikalna pita z zelenjavo

Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 13.9.2019 ob 14:09

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: