Imate doma zelišča? V manj kot pol ure lahko iz njih pripravite odlične polpetke

Odpri galerijo
A+ A-
Zelišča na domačih vrtovih kar buhtijo.
Priprava teh zeliščnih polpetk vzame le 25 minut, končni rezultat pa prepriča še tako zahtevne okuševalce.
Sestavine za polpetke:
- 2 srednje velika krompirja
- 2 jajci, 100 g skute
- 3 tanke rezine prekajene mesnate slanine
- žlica naribanega parmezana
- šopek zelišč: drobnjak, melisa, majaron, šetraj, peteršilj, koper, list mladega česna
- ščepec soli, mleti poper po okusu, olje
Sestavine za omako:
- 2 žlici olja
- žlica gladke moke
- 2 dl smetane za kuhanje
- šopek kopra, sol
Priprava:
- Krompir olupimo in naribamo na grobo, slanino narežemo na drobne kockice, zelišča drobno nasekljamo.
- Dodamo jajci, skuto in parmezan, sol in poper ter vse skupaj premešamo.
- V večji ponvi segrejemo olje. Nanj z žlico polagamo pripravljeno maso in oblikujemo polpetke. Ko so na eni strani pečene, jih z lopatico in žlico previdno obrnemo in spečemo še na drugi strani.
Omaka: koper na drobno sesekljamo. V segretem olju na hitro prepražimo moko, tako da ostane še svetla, takoj dodamo koper, malo premešamo in zalijemo s smetano ter solimo in stalno mešamo, dokler ne zavre in se zgosti.
Nasvet: Parmezan lahko nadomestimo tudi s katerim drugim poltrdim naribanim sirom, slanino pa opustimo. Postrežemo s solato.
Datum Objave: 7.7.2025 ob 07:07