Tedenski jedilnik: 5 preprostih jedi, ki smo jih lansko poletje najraje pripravljali

Pobrskali smo med recepti z našega portala, ki ste jih (in mi z vami) lansko poletje najraje pripravljali. Tu je nabor preprostih, a izredno okusnih jedi, ki si jih je vredno privoščiti tudi letos.
Ponedeljek: Kumarična juha
Ko se jih naveličamo v solati, kumare pripravimo na drugačne načine; slastne so v omaki in pražene z drugo zelenjavo.
Torek: Piščanec in riž
Piščanec in riž. Živi dolgčas, če jed opišemo tako skopo. Kaj pa: zlato rumeno zapečeni in sočni kosi piščanca na aromatičnem rižu?
Sreda: Hitra fritata iz bučk
Začenja se sezona bučk, tale recept pa si velja shraniti, saj bo hitro pripravljena bučkina fritata v poletnih dneh še kako teknila.
Četrtek: Bučkini rezanci z bazilikino pesto omako
Popoln izbor za zdravo kosilo ali lahko večerjo,« o finem poletnem receptu zapiše Jelena Cvetković Šarkanović, avtorica knjige Balkan vegan, in doda: »To je lahka in zdrava alternativa klasičnim testeninam.«
Petek: Pohančki
Čeprav vedno pravimo, da je klasika najboljša, včasih pristanemo tudi na izboljšave. In tale poleten predlog res toplo priporočamo.