Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: 5 preprostih jedi, ki smo jih lansko poletje najraje pripravljali

Te poletne jedi smo objavili v lanskem letu, a se jih tudi letos z veseljem lotimo. FOTO: Fabio Principe/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
In jih še vedno obožujemo!

Pobrskali smo med recepti z našega portala, ki ste jih (in mi z vami) lansko poletje najraje pripravljali. Tu je nabor preprostih, a izredno okusnih jedi, ki si jih je vredno privoščiti tudi letos.

Ponedeljek: Kumarična juha

Ko se jih naveličamo v solati, kumare pripravimo na drugačne načine; slastne so v omaki in pražene z drugo zelenjavo.

image_alt
Tako pripravljene kumare so še boljše kot v solati

Torek: Piščanec in riž

Piščanec in riž. Živi dolgčas, če jed opišemo tako skopo. Kaj pa: zlato rumeno zapečeni in sočni kosi piščanca na aromatičnem rižu?

image_alt
Piščanec z rižem iz pečice: skoraj nič dela za odlično kosilo

Sreda: Hitra fritata iz bučk

Začenja se sezona bučk, tale recept pa si velja shraniti, saj bo hitro pripravljena bučkina fritata v poletnih dneh še kako teknila.

image_alt
Hitra fritata iz bučk, ki jo pripravimo kar v pečici

Četrtek: Bučkini rezanci z bazilikino pesto omako

Popoln izbor za zdravo kosilo ali lahko večerjo,« o finem poletnem receptu zapiše Jelena Cvetković Šarkanović, avtorica knjige Balkan vegan, in doda: »To je lahka in zdrava alternativa klasičnim testeninam.«

 

image_alt
Lahkotno kosilo iz bučk za vroče dni, za katerega ne rabimo štedilnika

Petek: Pohančki

Čeprav vedno pravimo, da je klasika najboljša, včasih pristanemo tudi na izboljšave. In tale poleten predlog res toplo priporočamo.

image_alt
Pohančki, ki so stokrat boljši od običajnih

 

Datum Objave: 7.7.2025 ob 06:07

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: