Govedina v solati

Zdaj pa porabimo še zadnji konček nedeljskega kosila.

Priprava: 15 minut.

Sestavine

  • 400 g kuhane govedine
  • zelenjava iz goveje juhe (korenček, koleraba)
  • 4 žlice vložene koruze
  • 2 žlici vloženega ali kuhanega fižola
  • 1/2 rdeče čebule
  • steblo mlade čebule
  • 4 vložene paprike
  • trdo kuhano jajce
  • polivka: 4 žlice kisa iz kozarca s papriko, žlica oljčnega olja, sol, poper, žlička gorčice

Priprava

1. Ohlajeno govedino narežemo na koščke in damo v solatno skledo.

2. Dodamo koruzo in fižol, ki smo ju oplaknili in odcedili.

3. Narežemo vso drugo zelenjavo, jajce olupimo, prav tako narežemo in dodamo k mesu.

4. Solimo, okisamo, začinimo, premešamo.

Namig: Ponudimo s krekerji po zelenjavni kremni juhi, za posladek si privoščimo kompot iz suhih ali svežih jabolčnih krhljev s cimetom in piškot.
Različica: V solato lahko primešamo celo kose gorgonzole ali drugega sira, narezane oljke, kuhan grah, malce feferona, vložen stročji fižol, v sezoni pa svež paradižnik in papriko. Namesto kuhane zelenjave iz juhe lahko uporabimo zamrznjeno ali vloženo zelenjavo za francosko solato.

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed