Goveji zrezki v čebulni omaki
Odpri galerijo
A+ A-
Neverjetno mehki in tako zelo okusni. Do zadnje kapljice pomazani krožniki so zagotovljeni.
Navdih za ta recept sva črpala v legendarni čebulni bržoli, ki že z imenom izda, da vsebuje dražji del govedine. V tej različici zasijejo zrezki iz cenejšega stegna, ki po dolgi in počasni kuhi v bogati čebulni omaki postanejo tako okusni in mehki, da jih razneži že štrukelj.
Sestavine
- 500 g govejih zrezkov iz stegna (5 zrezkov)
- 3–4 žlice olja
- sol, poper, moka
Čebulna omaka
- 2–3 večje čebule
- žlica paradižnikovega koncentrata
- žlička gorčice
- pol žličke timijana
- lovorov list
- 500 ml goveje jušne osnove
- šopek svežega peteršilja
Priprava
- Zrezke splaknemo in dobro osušimo. Z obeh strani jih posolimo in popopramo.
- Na močan ogenj pristavimo ponev z višjim robom in v njej segrejemo olje.
- Zrezke z obeh strani pomočimo v moko in otresemo, nato položimo v ponev.
- Na hitro jih popečemo (z vsake strani po minutko), nato jih prestavimo na krožnik.
- Čebulna omaka: ogenj pod ponvijo zmanjšamo, vanjo pa stresemo grobo sesekljano čebulo.
- Potresemo dober ščepec soli, nato čebulo pražimo na srednje močnem ognju približno 15 minut, da se zmehča.
- Dodamo paradižnikov koncentrat, gorčico, timijan in lovorov list.
- Premešamo, nato prilijemo jušno osnovo. Ko omaka zavre, vanjo potopimo zrezke in kuhamo ob rahlem brbotanju, da se povsem zmehčajo – približno uro in pol.
- Po kuhi v omako vmešamo še sesekljan peteršilj.
Priporočamo še: Bučna juha, ki jo boste kuhali to jesen (VIDEO)
Datum Objave: 29.9.2024 ob 08:09