Odprta Kuhinja

Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki
Odpri galerijo
A+   A-
Neverjetno mehki in tako zelo okusni. Do zadnje kapljice pomazani krožniki so zagotovljeni.

Navdih za ta recept sva črpala v legendarni čebulni bržoli, ki že z imenom izda, da vsebuje dražji del govedine. V tej različici zasijejo zrezki iz cenejšega stegna, ki po dolgi in počasni kuhi v bogati čebulni omaki postanejo tako okusni in mehki, da jih razneži že štrukelj.

Sestavine

  • 500 g govejih zrezkov iz stegna (5 zrezkov)
  • 3–4 žlice olja
  • sol, poper, moka

Čebulna omaka

  • 2–3 večje čebule
  • žlica paradižnikovega koncentrata
  • žlička gorčice
  • pol žličke timijana
  • lovorov list
  • 500 ml goveje jušne osnove
  • šopek svežega peteršilja

Priprava

  1. Zrezke splaknemo in dobro osušimo. Z obeh strani jih posolimo in popopramo.
  2. Na močan ogenj pristavimo ponev z višjim robom in v njej segrejemo olje.
  3. Zrezke z obeh strani pomočimo v moko in otresemo, nato položimo v ponev.
  4. Na hitro jih popečemo (z vsake strani po minutko), nato jih prestavimo na krožnik.
  5. Čebulna omaka: ogenj pod ponvijo zmanjšamo, vanjo pa stresemo grobo sesekljano čebulo.
  6. Potresemo dober ščepec soli, nato čebulo pražimo na sred­nje močnem ognju približno 15 minut, da se zmehča.
  7. Dodamo paradižnikov koncentrat, gorčico, timijan in lovorov list.
  8. Premešamo, nato prilijemo jušno osnovo. Ko omaka zavre, vanjo potopimo zrezke in kuhamo ob rahlem brbotanju, da se povsem zmehčajo – približno uro in pol.
  9. Po kuhi v omako vmešamo še sesekljan peteršilj.

Priporočamo še: Bučna juha, ki jo boste kuhali to jesen (VIDEO)

Datum Objave: 29.9.2024 ob 08:09

Več iz te teme:

mesne jedizrezkigovedinačebulna omaka

Naročite se na e-novice:

Midva Kuhava
Midva kuhavaSva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.