Gratinirani mlinci z mletim mesom

Za običajno velik pravokoten pekač.

Priprava: 10 minut; čas peke: 25–30 minut.

Sestavine

– 500 g mletega mesa
– manjša čebula
– 2 korenčka
– 125 g mlincev
– 5 jajc
– 2 dl kisle smetane
– sol, poper, origano, majaron

Priprava

1. Pečico vključimo na 200 stopinj. Zavremo vodo za mlince.

2. Mlince nalomimo v skledo in jih prelijemo s kropom. Pustimo jih namakati 5 minut.

3. Medtem čebulo drobno narežemo, korenček narežemo na kocke. Stresemo v ponev in skupaj z mletim mesom popražimo, da meso posivi. Solimo, popramo, začinimo z origanom in majaronom.

4. Zmehčane mlince odcedimo, grobo razkosamo in razporedimo po pravokotnem pekaču. Potresemo z mesom, ne prav zavzeto premešamo.

5. Posebej v posodici z metlico razžvrkljamo jajca s smetano. Solimo, popramo. Enakomerno prelijemo po mesu in mlincih v pekaču in porinemo v segreto pečico.

6. Pečemo 25–30 minut, da se jed primerno zapeče. Ponudimo z zeleno solato s praženim česnom.

Različica: Dodajte več zelenjave (cvetača, brokoli, zelje, grah …). Hudo lačni vzemite več mlincev (250 g).

Naredimo vnaprej: Meso popražimo, namočimo mlince. Vse naložimo v pekač. Naslednji dan le prelijemo in spečemo.

Ali ste vedeli: Mlince poznajo v mnogih deželah. Nekvašen kruh, a ne?

Naslovna fotografija: Krištof Koman

Poizkusite še: Lečna solata z dimljenim lososom

Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.