Hitra jogurtova pogača

Slaba novica za vse, ki se ne morejo upreti topli pogači.

Nedelje bi morale biti počasne in lene – pa žal ni vedno tako. Sem ter tja je lahko tudi gospodov dan hektičen in je treba kosilo vreči vkup v občutno skrajšanem času. Ta jogurtova pogača je kot nalašč za divje nedelje, saj je pripravljena brzinsko, ker ne vsebuje kvasa, odlična pa je tako ohlajena kot topla.

Hitra jogurtova pogača

  • 500 g bele pšenične moke
  • vrečka pecilnega praška
  • 1 jajce
  • 400 ml tekočega navadnega jogurta
  • 150 ml rastlinskega olja
  • žlička soli

Priprava

1. Pečico razburimo do 200 stopinj.

2. Moko zmešamo s pecilnim praškom in soljo.

3. Dodamo olje, jogurt in jajce.

4. Iz sestavin zamesimo gladko testo. Testo je precej lepljivo in je težko delati z njim, zato priporočava uporabo kuhinjskega robota.

5. Pladenj za peko naoljimo, na sredino stresemo testo in ga z naoljenimi rokami sploščimo v krog. Z lopatko v površino testa vtisnemo mrežo.

6. Po želji posujemo s sezamom.

7. Pogačo pečemo 20–25 minut.

Priporočamo še: Kako skuhamo polento, da je ni treba mešati
Midva Kuhava

Sva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana