Kako skuhamo polento, da je ni treba mešati

Še kdo, ki raje pozabi na kuhanje polente, ker se želi izogniti konstantnemu mešanju kipeče mase iz koruznega zdroba?

Obstaja odlična rešitev, da polento skuhamo popolnoma brez truda. Saj veste, kdo nam bo priskočil na pomoč, kajne? Pečica je naš najboljši zaveznik, ko se želimo razbremeniti, tako smo v njej že skuhali rižoto, mlečni riž, celo ričet. Tokrat je na vrsti koruzni zdrob, ki se spremeni v kremno in ravno prav gosto prilogo. Tako dobro, da je to edini način, po katerem bomo v prihodnje kuhali to jed.

Polenta iz pečice (za 4 osebe)

  • 1 skodelica koruznega zdroba
  • 4 skodelice vode ali jušne osnove
  • žlička soli

Dodatno

  • žlica kremnega sira
  • parmezan

Priprava

1. Pečico vključimo na 180 stopinj.

2. Nižji in širši lonec, ki je primeren tudi za pečico, postavimo na ogenj, zavremo vodo, jo solimo in z metlico primešamo koruzni zdrob.

3. Lonec prestavimo v ogreto pečico in počakamo dobrih 35 minut.

4. Pečeno polento vzamemo iz pečice, jo obogatimo z dodatki in premešamo. Po želji lahko tudi razredčimo.

Namig: Če polente ne bomo pojedli takoj, jo lahko pokrijemo in zapremo nazaj v pečico, izključeno, seveda. Dokler bo na toplem, bo ostala prav takšna, kot tisti trenutek, ko smo ji primešali sir.
Priporočamo še: Najboljši nasvet, kako testenine ohraniti tople

Naslovna fotografija: Svetlana Monyakova/Getty Images

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed