Odprta Kuhinja

Hitra lazanja, ki jo pripravite kar na štedilniku

Fotografija: Vladimir Mironov/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-
Lazanjo bi lahko označili za kraljico med testeninami, ravno zato pa jo pripravimo redkeje kot ostalo pašto.


Od nas namreč zahteva precej več časa in tudi nekaj več dela. A ne ta iznajdljiva različica, ki je nared, kot bi trenil. In to kar na štedilniku. Pravzaprav ne gre za čisto pravo lazanjo, temveč nekoliko poenostavljen recept, poln bližnjic. Kljub temu pa na krožniku vedno navduši. Veselje traja tudi po kosilu, ko je v pomivalni stroj treba položiti le en lonec.



Hitra lazanja



  • 500 g mlete govedine

  • 1 čebula

  • 1 korenček

  • 2 stebli zelene

  • 500 ml goveje jušne osnove

  • 75 do 100 ml rdečega vina

  • 50 g mocarele

  • 1 lovorjev list

  • 1 strok česna

  • 350 g testenin za lazanjo


Priprava


1. Na štedilniku segrejemo ponev in na olju 5 do 10 minut pražimo sesekljano čebulo, korenček in zeleno.

2. Dodamo česen in pražimo še eno minuto, nato pa v ponev dodamo mleto goveje meso in mešamo, dokler ne porjavi (3 do 4 minute).

3. V ponev dodamo paradižnikovo mezgo in sesekljan paradižnik ter premešamo. Nato vse skupaj zalijemo z vinom in govejo osnovo ter začinimo z zelišči. Dušimo 2 do 3 minute.

4. V omako dodamo liste testenin za lazanjo in jih med kuhanjem občasno pomešamo. Ko so kuhane (opazimo, da so mehke in se lepo upogibajo), v lonec vmešamo še kup mocarele in dobro premešamo.
Preberite še: Premium domači krompirjevi njoki (VIDEO)

Fotografija: Rimma_Bondarenko/Getty Images
Deloindom.si: Trend pospravljanja, zaradi katerega se boste lažje lotili jesenske generalke
Datum Objave: 9.10.2023 ob 07:10

Več iz te teme:

testeninelazanjahitro kosilo

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.