Hitra sladica med tednom: recept za domači puding

Diplomatski posladek z omako iz sliv.

To je preprosta sladica, puding, ki ga serviramo z žlico v skledici, krožniku ali celo v kozarcu, pridevnik diplomatski pa si je priboril z elegantnim spojem in poenostavitvijo priprave za lep končni vtis.

Omaka iz sliv

  • 50 g rjavega sladkorja
  • 500 g sliv brez koščic
  • 100 ml rdečega močnega vina
  • sok in lupinica večje pomaranče

Puding

  • 300 g mletih piškotov (ne preveč sladkih)
  • 100 ml mleka
  • 150 ml sladke smetane
  • 50 ml ruma
  • 2 rumenjaka
  • 2 žlici sladkorja

Priprava

1. Najprej pripravimo omako: sladkor stresemo v ponev in pustimo, da se popolnoma stopi, nato dodamo slive, premešamo in pustimo dve do tri minute, da se pokuhajo.

2. Primešamo pomarančni sok in lupinico ter čez kratek čas še vino in pustimo slabih 15 minut na majhnem ognju, vendar večkrat premešamo. Kuhano postavimo na stran in pripravimo puding.

3. Pripravimo puding: vzamemo nizko posodo ali širši globok krožnik, nato vanj stresemo mlete piškote in jih prelijemo z mešanico mleka in ruma.

4. Rumenjake in sladkor stepamo toliko časa, da dobimo bledo kremo.

5. Stepemo sladko smetano, da je čvrsta, in jo vmešamo k rumenjakom.

6. Na piškote nadevamo omako iz sliv in nato obogateno smetano z rumenjaki.

Priporočamo še: 5 dejstev o slivah, ki jih je vredno spoznati
Na portalu Delo in dom danes pišejo: 7 pogostih okrasnih rastlin, ki so strupene
Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed