Odprta Kuhinja

Hitra zloženka s krompirjem in šampinjoni

Mariha-kitchen/Getty Images
Odpri galerijo
A+   A-

Če nam uspe pripraviti odlično kosilo in zanj porabiti malo časa, si to velja šteti za uspeh, se strinjate?


Kaj bo danes za kosilo? To vprašanje se večini izmed nas pojavi skoraj vsak dan in prav vsakič si želimo, da bi se domislili česa novega. Velikokrat se nam namreč zgodi, da se zapletemo v cikel enih in istih obrokov, zato so nove ideje vedno dobrodošle. Današnjo bi zagotovo lahko uvrstili med zelo mamljive, saj obeta nadvse okusen rezultat.

Pripravili bomo nekakšno zloženko, ki bi jo na nek način lahko primerjali z musako. Njena glavna zvezda je namreč krompir, namesto z ragujem pa ga bomo obogatili s porom, šampinjoni, smetano in sirom. Sliši se obetavno, kajne?

Sestavine



  • 500 g šampinjonov

  • večji por

  • šopek drobnjaka

  • 3 stroki česna

  • 1 vejica peteršilja

  • 1 jedilna žlica masla

  • 1 srednje velik por

  • sol

  • poper

  • 600 g krompirja

  • 200 g kisle smetane

  • 2 jedilni žlici parmezana

  • sveža zelišča (po želji)


Priprava


1. Pečico vključimo na 200 stopinj.

2. Šampinjone narežemo na lističe, por pa na kolobarje. Sesekljamo drobnjak, česen in peteršilj.

3. Na olju prepražimo por, dodamo šampinjone, popramo in solimo.

4. Krompir olupimo in ga narežemo na tanke kolobarje. Namastimo pekač in kolobarje zložimo kot ribje luske, enega zraven drugega.

5. V posodici zmešamo sesekljan česen, drobnjak, nariban parmezan in kislo smetano.

6. Prvo plast krompirja prekrijemo s praženim porom in gobami. Nato prelijemo s smetanovo mešanico. Nato zaporedje ponovimo, torej, zložimo plast krompirja, ga prekrijemo jo z gobami in porom ter vse skupaj prelijemo s smetano.

7. Ko porabimo vse sestavine, zaključimo s smetano in vse skupaj potisnemo v pečico.

8. Pečemo 40 do 45 minut.

9. Ponudimo še toplo, najbolje s skledo solate.
Preberite še: Nedeljska sladica: sočno bananovo pecivo z javorjevim sirupom

Fotografija: Mariha-kitchen/Getty Images
Datum Objave: 30.3.2022 ob 08:03

Več iz te teme:

brezmesne jedikrompirgobešampinjoniporzloženka

Naročite se na e-novice:

Eva Natlačen
Eva NatlačenKuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.