Hot dog s hitro ocvrtimi šparglji in špargljevim namazom

Odpri galerijo
A+ A-
Priznajte: zabavna ideja! Še posebno se priležejo, ko se utrujeni od vrtičkanja zleknemo na balkonu ali terasi. Tudi otroci jih obožujejo.
Zelenjavni hot dog za še več okusa nadevamo s špargljevim namazom. V tem času je zelo praktično, če ga imamo pogosto na zalogi, saj je uporaben na številne načine.
Sestavine
- 15 zelenih špargljev (za vsako štručko 3–4)
- 4 hot dog štručke
- 40 g moke
- 2 jajci
- sol
- 50 g drobtin
- olje za cvrenje
- špargljev namaz ali majoneza
Špargljev namaz
- 7 špargljev
- 2 mladi čebulici (dodamo tudi polovico zelenja)
- 70 g kuhane čičerke
- 15 g oljčnega olja
- 5 g svežega peteršilja
- 7 listov sveže mete
- kolut ingverja
- 35 g mladega kozjega sira
- 70 g maskarponeja
- 3 sirčki za mazanje (v trikotniku)
- lupinica pol limone
- žlica limonovega soka (lahko tudi več, po želji)
- sol, poper
- mleta rdeča paprika
Priprava
1. Vse šparglje očistimo in operemo pod vodo. Štručkam odrežemo en konec in izdolbemo sredico.
2. Naredimo namaz: šparglje za očistimo: najbolj olesenele spodnje dele odstranimo in prihranimo za kuhanje špargljeve jušne osnove, mlade in hrustljave dele skuhamo v slani vodi. Vse sestavine damo v električni sekljalnik in zmeljemo, da dobimo gladek namaz. Po potrebi dodatno začinimo. Shranimo v hladilnik.
3. Zdaj pa hot dog! V ponev dodamo olje in segrejemo, vendar ne na najvišji temperaturi.
4. Jajca, moko in sol razžvrkljamo skupaj v skledici, drobtine pripravimo na plitvem krožniku.
5. Šparglje najprej namočimo v jajčni masi, nato v drobtinah in čim bolj na hitro ocvremo, da postanejo zlato rjave barve.
6. Maščobo odcedimo na papirnati brisački.
7. V štručke damo žlico namaza ali majoneze, nato dodamo 3–4 šparglje in pojemo še vroče.
Namig: Namaz lahko ponudimo tudi s popečenim kruhom, ob krompirju ...
Priporočamo še: VIDEO: Ponarejene bezgove miške: recept za boječke
Datum Objave: 5.6.2021 ob 17:06