Odprta Kuhinja

Hot dog s hitro ocvrtimi šparglji in špargljevim namazom

Odpri galerijo
A+   A-
Priznajte: zabavna ideja! Še posebno se priležejo, ko se utrujeni od vrtičkanja zleknemo na balkonu ali terasi. Tudi otroci jih obožujejo.



Zelenjavni hot dog za še več okusa nadevamo s špargljevim namazom. V tem času je zelo praktično, če ga imamo pogosto na zalogi, saj je uporaben na številne načine.

Sestavine



  • 15 zelenih špargljev (za vsako štručko 3–4)

  • 4 hot dog štručke

  • 40 g moke

  • 2 jajci

  • sol

  • 50 g drobtin

  • olje za cvrenje

  • špargljev namaz ali majoneza


Špargljev namaz



  • 7 špargljev

  • 2 mladi čebulici (dodamo tudi polovico zelenja)

  • 70 g kuhane čičerke

  • 15 g oljčnega olja

  • 5 g svežega peteršilja

  • 7 listov sveže mete

  • kolut ingverja

  • 35 g mladega kozjega sira

  • 70 g maskarponeja

  • 3 sirčki za mazanje (v trikotniku)

  • lupinica pol limone

  • žlica limonovega soka (lahko tudi več, po želji)

  • sol, poper

  • mleta rdeča paprika


Priprava


1. Vse šparglje očistimo in operemo pod vodo. Štručkam odrežemo en konec in izdolbemo sredico.

2. Naredimo namaz: šparglje za očistimo: najbolj olesenele spodnje dele odstranimo in prihranimo za kuhanje špargljeve jušne osnove, mlade in hrustljave dele skuhamo v slani vodi. Vse sestavine damo v električni sekljalnik in zmeljemo, da dobimo gladek namaz. Po potrebi dodatno začinimo. Shranimo v hladilnik.

3. Zdaj pa hot dog! V ponev dodamo olje in segrejemo, vendar ne na najvišji temperaturi.

4. Jajca, moko in sol razžvrkljamo skupaj v skledici, drobtine pripravimo na plitvem krožniku.

5. Šparglje najprej namočimo v jajčni masi, nato v drobtinah in čim bolj na hitro ocvremo, da postanejo zlato rjave barve.

6. Maščobo odcedimo na papirnati brisački.

7. V štručke damo žlico namaza ali majoneze, nato dodamo 3–4 šparglje in pojemo še vroče.

Namig: Namaz lahko ponudimo tudi s popečenim kruhom, ob krompirju ...


Priporočamo še: VIDEO: Ponarejene bezgove miške: recept za boječke
Datum Objave: 5.6.2021 ob 17:06

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: