Odprta Kuhinja

Hruškov puding

A+   A-

Naredite zvečer in čakal vas bo krasen zajtrk!

350 g narezanih in olupljenih hrušk

500 ml mleka ali rastlinskega napitka

2 žlici medu (po želji več)

60 g ovsene moke ali fino mletih ovsenih kosmičev

cimet, zavitek vaniljevega sladkorja, po želji še kakav

Hruške najprej olupimo in narežemo na manjše koščke. V loncu jih dušimo do mehkega. Ko so že lepo mehke, jih s paličnim mešalnikom zmeljemo v gladko kašo.

Prilijemo mleko in segrevamo skoraj do vretja. Dodamo še cimet, vaniljev sladkor, med ali sladkor. Vse skupaj dobro premešamo. Na koncu, tik preden zavre, primešamo še ovseno moko in zmanjšamo ogenj.

Tako pripravljen hruškov puding kuhamo še pri­bližno 5 minut, da se začne gostiti. Neprestano ga mešamo, da se ne prismodi.

Kuhanega prelijemo v skodelice in ohladimo. Po želji lahko dodamo še kakav, koščke svežih hrušk ali stepeno smetano.

Namig: Če v domači shrambi ni ovsene moke, si jo lahko zelo hitro in preprosto pripravimo kar sami: fino zmeljemo ovsene kosmiče (najboljši so rahli kosmiči), presejemo skozi gosto sito ali cedilo in imamo ovseno moko.
Datum Objave: 20.11.2022 ob 16:11

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.