Hruškov puding
A+ A-
Naredite zvečer in čakal vas bo krasen zajtrk!
350 g narezanih in olupljenih hrušk
500 ml mleka ali rastlinskega napitka
2 žlici medu (po želji več)
60 g ovsene moke ali fino mletih ovsenih kosmičev
cimet, zavitek vaniljevega sladkorja, po želji še kakav
Hruške najprej olupimo in narežemo na manjše koščke. V loncu jih dušimo do mehkega. Ko so že lepo mehke, jih s paličnim mešalnikom zmeljemo v gladko kašo.
Prilijemo mleko in segrevamo skoraj do vretja. Dodamo še cimet, vaniljev sladkor, med ali sladkor. Vse skupaj dobro premešamo. Na koncu, tik preden zavre, primešamo še ovseno moko in zmanjšamo ogenj.
Tako pripravljen hruškov puding kuhamo še približno 5 minut, da se začne gostiti. Neprestano ga mešamo, da se ne prismodi.
Kuhanega prelijemo v skodelice in ohladimo. Po želji lahko dodamo še kakav, koščke svežih hrušk ali stepeno smetano.
Namig: Če v domači shrambi ni ovsene moke, si jo lahko zelo hitro in preprosto pripravimo kar sami: fino zmeljemo ovsene kosmiče (najboljši so rahli kosmiči), presejemo skozi gosto sito ali cedilo in imamo ovseno moko.
Datum Objave: 20.11.2022 ob 16:11