Hruškova pita z rožiči

Odpri galerijo
A+ A-
Narobe svet, kombinacija je odlična.
Sestavine
Testo
- 290 g moke
- 60 g rožičeve moke
- 100 g sladkorja
- 250 ml olja
- pol vrečke pecilnega praška
- velika zrela viljamovka
Nadev
- 4 velike hruške viljamovke ali več manjših
- pol limone
- 25 g masla
- sladkor
Priprava
1. Pečico vključimo na 180 stopinj, pripravimo okrogel pekač premera 23 cm (lahko tudi druge oblike).
2. V skledi pomešamo vse suhe sestavine za testo.
3. Hruško razpolovimo in ji odstranimo sredico, nato jo z lupino vred zmeljemo v kašo in vmešamo v testo. Dodamo še olje in vse dobro premešamo.
4. Hruške za nadev razpolovimo, izrežemo sredinski del, nato jih olupimo in vsako polovico narežemo na 4 dele. Pokapamo jih z limono, da ohranijo barvo.
5. Na ponvi razpustimo maslo. Vsak krhelj hruške povaljamo v sladkorju in ga damo na ponev ter na hitro popečemo z vseh strani.
6. Pečene hruške razporedimo po dnu pekača, nato jih prelijemo z maslom, ki je ostalo v ponvi (če ga ni ostalo, ga dodamo 20 g in žlico sladkorja, razpustimo in prelijemo hruške). Povrhu razporedimo rožičevo testo in damo pekač v pečico.
7. Pečemo 50 minut. Pečen kolač pustimo v pekaču vsaj 10 minut, da se malo ohladi, nato ga prekrijemo z velikim krožnikom in obrnemo.
Preverite še: Rustikalna pita z zelenjavo
Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 16.9.2019 ob 08:09