Odprta Kuhinja

Hruškova pita z rožiči

Odpri galerijo
A+   A-
Narobe svet, kombinacija je odlična.


Sestavine


Testo

- 290 g moke
- 60 g rožičeve moke
- 100 g sladkorja
- 250 ml olja
- pol vrečke pecilnega praška
- velika zrela viljamovka

Nadev

- 4 velike hruške viljamovke ali več manjših
- pol limone
- 25 g masla
- sladkor

Priprava


1. Pečico vključimo na 180 stopinj, pripravimo okrogel pekač premera 23 cm (lahko tudi druge oblike).

2. V skledi pomešamo vse suhe sestavine za testo.

3. Hruško razpolovimo in ji odstranimo sredico, nato jo z lupino vred zmeljemo v kašo in vmešamo v testo. Dodamo še olje in vse dobro premešamo.

4. Hruške za nadev razpolovimo, izrežemo sredinski del, nato jih olupimo in vsako polovico narežemo na 4 dele. Pokapamo jih z limono, da ohranijo barvo.

5. Na ponvi razpustimo maslo. Vsak krhelj hruške povaljamo v sladkorju in ga damo na ponev ter na hitro popečemo z vseh strani.

6. Pečene hruške razporedimo po dnu pekača, nato jih prelijemo z maslom, ki je ostalo v ponvi (če ga ni ostalo, ga dodamo 20 g in žlico sladkorja, razpustimo in prelijemo hruške). Povrhu razporedimo rožičevo testo in damo pekač v pečico.

7. Pečemo 50 minut. Pečen kolač pustimo v pekaču vsaj 10 minut, da se malo ohladi, nato ga prekrijemo z velikim krožnikom in obrnemo.
Preverite še: Rustikalna pita z zelenjavo

Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 16.9.2019 ob 08:09

Več iz te teme:

pitarožičihruškova pita

Naročite se na e-novice:

Mirjam Grilc
Mirjam GrilcMirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.