
Narobe svet, kombinacija je odlična.
Sestavine
Testo
– 290 g moke
– 60 g rožičeve moke
– 100 g sladkorja
– 250 ml olja
– pol vrečke pecilnega praška
– velika zrela viljamovka
Nadev
– 4 velike hruške viljamovke ali več manjših
– pol limone
– 25 g masla
– sladkor
Priprava
1. Pečico vključimo na 180 stopinj, pripravimo okrogel pekač premera 23 cm (lahko tudi druge oblike).
2. V skledi pomešamo vse suhe sestavine za testo.
3. Hruško razpolovimo in ji odstranimo sredico, nato jo z lupino vred zmeljemo v kašo in vmešamo v testo. Dodamo še olje in vse dobro premešamo.
4. Hruške za nadev razpolovimo, izrežemo sredinski del, nato jih olupimo in vsako polovico narežemo na 4 dele. Pokapamo jih z limono, da ohranijo barvo.
5. Na ponvi razpustimo maslo. Vsak krhelj hruške povaljamo v sladkorju in ga damo na ponev ter na hitro popečemo z vseh strani.
6. Pečene hruške razporedimo po dnu pekača, nato jih prelijemo z maslom, ki je ostalo v ponvi (če ga ni ostalo, ga dodamo 20 g in žlico sladkorja, razpustimo in prelijemo hruške). Povrhu razporedimo rožičevo testo in damo pekač v pečico.
7. Pečemo 50 minut. Pečen kolač pustimo v pekaču vsaj 10 minut, da se malo ohladi, nato ga prekrijemo z velikim krožnikom in obrnemo.
Preverite še: Rustikalna pita z zelenjavo
Fotografija: Eva Legiša