Odprta Kuhinja

Hrustljave palčke iz bučk

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Preprost, hiter in učinkovit poletni prigrizek. Res dobro!


Za večerna druženja je idealen recept, ki smo ga z Neli Selan in Leo Sterle z BIC Ljubljana pripravili naslednjega: to so bučne palčke, pečene v pečici, z zanimivim dodatkom, ki jih naredi veliko bolj hrustljave, kot bi pričakovali. Če zraven ponudimo še osvežilno jogurtovo pomako, je lahkoten večerni prigrizek že rešen. Recept, ki ga tudi zelo priporočamo.

Hrustljave palčke iz bučk



  • 6 manjših bučk

  • 3 žlice bele moke

  • 2 jajci

  • 150 g koruznih kosmičev

  • 50 g krušnih drobtin

  • sol, poper

  • maščoba v pršilu ali navadno olje


Pomaka

  • manjši lonček grškega jogurta

  • limonov sok

  • oljčno olje

  • sveža nasekljana zelišča

  • sol, poper


Priprava


1. Bučke operemo in jih narežemo na približno 6 cm dolge rezine/palčke.

2. Solimo, da spustijo vodo, nato naj počakajo vsaj 15 minut.

3. Pripravimo zmes za paniranje: moko, razžvrkljani jajci, ki jima dodamo sol in poper, ter krušne drobtine in grobo zmlete koruzne kosmiče, ki bodo dodali hrustljavost, skoraj kot panko drobtine.

4. Pečico vključimo na 180 stopinj.

5. Bučne palčke paniramo in jih polagamo na pekač, obložen s papirjem za peko. Premažemo jih z oljem oziroma popršimo z maščobo v pršilu.

6. Pečemo jih 20 minut oziroma do lepe zlato rjave barve.

7. Ponudimo z osvežilno pomako, ki jo naredimo tako, da pomešamo vse sestavine.

Z nami gresta skozi postopke Neli Selan in Lea Sterle z BIC Ljubljana, mi pa se poskušamo postaviti v kožo nekoga, ki bi kaj takega kuhal prvič. To so recepti, ki so rutiniranim kuharjem in kuharicam sami po sebi umevni, nekomu, ki je prvič pred to nalogo, pa se lahko porodi tisoč podvprašanj.
Z nami gresta skozi postopke Neli Selan in Lea Sterle z BIC Ljubljana, mi pa se poskušamo postaviti v kožo nekoga, ki bi kaj takega kuhal prvič. To so recepti, ki so rutiniranim kuharjem in kuharicam sami po sebi umevni, nekomu, ki je prvič pred to nalogo, pa se lahko porodi tisoč podvprašanj.

Priporočamo še: Mladi krompir: 4 dejstva o pripravi, ki jih morate poznati

Naslovna fotografija: Elena_Danileiko/Getty Images
Datum Objave: 29.6.2023 ob 06:06

Več iz te teme:

prigrizekbrezmesne jedibučkepomaka

Naročite se na e-novice:

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder ReščičLjubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.