Hrustljavi orehovčki

Odpri galerijo
A+ A-
Čudovita ideja za k popoldanskemu čaju ali kavi. Iz vse bolj priljubljene pirine moke.
Za 16 piškotov.
Sestavine
- 150 g polnozrnate pirine moke
- 70 g mletih orehov
- 30–50 g nasekljanih rozin
- 1/2 žličke pecilnega praška
- 2 žlički grenkega kakava
- 80 g rjavega sladkorja
- 70 g masla
- žlička vaniljevega ekstrakta
- 1 jajce
- rjavi sladkor
- polovičke orehovih jedrc
Priprava
1. Pekač pokrijemo s peki papirjem.
2. V posodi zmešamo moko, mlete orehe, nasekljane rozine, pecilni prašek in kakav.
3. Rjavi sladkor in maslo stepemo, dodamo vaniljo in jajce.
4. Postopoma primešamo moko z dodatki. Ugnetemo testo. Po potrebi dodamo žličko vode, če je presuho, ali malce moke, če je preveč lepljivo.
5. Pripravimo si manjšo posodico z rjavim sladkorjem in polovičke orehovih jedrc.
6. Iz mase naredimo kroglice, jih povaljamo v rjavem sladkorju, položimo na pekač in pritisnemo ob dno. Na vsak piškot vtisnemo še orehovo jedrce.
7. Pečemo na 175 stopinjah 10–13 minut.
Priporočamo: Kaj nam o kakovosti jajca sporoča rumenjak
Fotografija in recept: Ana Bulat
Datum Objave: 22.11.2018 ob 08:11