Odprta Kuhinja

Hrustljavo pečen file postrvi

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Ste ljubitelji rib? Ta file postrvi navduši tudi tiste, ki se tovrstni hrani raje izognejo.Ali lahko ta file postrvi naredimo vnaprej? Nima smisla. Le če se vam zdi, da bo kalorij v tem obroku premalo, vnaprej skuhajte zelenjavno juho, denimo kolerabno, ki jo le na hitro pogrejete in ponudite.

Priprava: 1 minuta; čas peke: 5 minut.

Sestavine


- 4 fileji postrvi
- 4 stroki česna ali nekaj stebelc mladega česna

Priprava


1. Potrebujemo res dobro preplasteno ponev, najbolje z debelejšim dnom. Postavimo jo na štedilnik in začnemo segrevati.

2. Medtem fileje postrvi obrišemo s prtičkom.

3. Da je ponev dovolj segreta, nam pove preprost preizkus: na ponev kanemo kapljico vode. Če takoj izpari, je ponev prevroča, če obmiruje, je prehladna. Primerno ogreta je takrat, ko kapljica na površini ponve zapleše (drsi po njej). Tako bo tudi z našo ribo – narahlo bo drsela na ponvi in se nanjo ne zapekla.

4. Za vsak primer in za boljši okus v ponev nalijemo nekaj kapljic olja, naložimo fileje s kožno stranjo navzdol in jih približno 3 minute pečemo na eni strani, šele nato obrnemo. Počakamo toliko časa, da riba sama odstopi in jo brez težav z lopatico dvignemo ter obrnemo.

5. Ko smo ribji file obrnili, ga potresemo s česnom, do konca spečemo še na drugi strani in potresemo s peteršiljem.

6. Odstavimo in ponudimo klasično s kuhanim krompirjem in dušeno blitvo.

Fotografija: Krištof Koman

Preverite še: Pečen krompirček v srajčki
Datum Objave: 20.5.2019 ob 06:05

Več iz te teme:

postrvfile postrvi

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.