Imamo recept za eno najljubših tortic Lepe Afne
A+ A-
Te dni je izšla knjiga Moji najljubši mamini recepti, pod katero je podpisana Lea Filipovič. Blogerka, vlogerka in vplivnica Lepa Afna je v knjigo zajela 39 receptov. Povedala nam je, kako je nastala ideja za knjigo in kaj vse objema nova kuharska knjiga.
"Ideja za knjigo se je porodila med prvim lockdownom, ko smo vsi ostali doma in je bilo kuhanje ena od oblik zabave. Vse recepte je bilo potem potrebno spisati, preveriti v praksi, poslikati vse jedi, opraviti še eno slikanje za naslovnico ter slike poglavij, tako da vsekakor kar dolgotrajen proces ampak slasten in absoluten vreden vsakega greha," nam je med nasmeški povedala Lea Filipovič. Kot je dodala, je vse jedi fotografiral njen dobri prijatelj Oskar Šuštaršič.
Kateri recepti so zbrani v kuharici naše priljubljene vplivnice, ki je sicer znana po tem, da mladim (in mladim po srcu) rada deli stilistične nasvete, uporabne ideje za ličenje in ostale zanimivosti, povezane z modernim in mladostnim življenjskim stilom? "Rdeča nit so najljubši recepti moje mame, ki je fantastična kuharica. Ker mi je ni uspelo prepričati, da bi jo prijavila v MasterChefa sem rekla okej, potem pa bova kuharico naredili in je bila na mojo srečo za," se nasmehne Lea Filipovič.
Nato pojasni, katere jedi je izbrala iz širokega spektra okusov, ki jih do potankosti obvlada njena mama Bernarda Spalevič: "Izbrala sem take jedi ob katerih vsi cmokamo - od slastnih testenin, pregrešnih sladic, jedi na žlico ter receptov jedi iz vseh koncev sveta. Recepti so preprosti, enostavno razloženi ter taki, ki so primerni za začetnike ali bolj izkušene domače kuharje."
In njen najljubši? "Moja najljubša jed je odvisna od dneva. Moje najljubše in tudi najobsežnejše poglavje pa je zagotovo poglavje Cukr mi je padu. Res sem sladkosneda. Mami pa nobena jed ni prevelik izziv. Rada pripravi njeno verzijo prekmurske gibanice, ki je fantastična," pojasni Lea Filipovič o knjigi receptov, ki je že naprodaj prek njene spletne strani, kot tudi v knjigarnah Felix.
Cheesecake z malinami
Pripravimo okrogel pekač premera 28 ali 30 cm.
250 g maslenih piškotov
500 g skute
4 jajca
150 g sladkorja
1 velika kisla smetana
2 vaniljeva sladkorja
sveže maline
Priprava:
Piškote zmelji in jih presipaj na pekač. Enakomerno jih razporedi. V skledi zmešaj skuto, sladkor in jajca. Zmes naj bo popolnoma gladka. Vlij na piškote in peci na 170 stopinj Celzija 40 minut. Ohladi. Zmešaj kislo smetano z vaniljevim sladkorjem, vlij na pečeno torto in enakomerno razmaži. Torto peci še 45 minut na 50 stopinj Celzija. Ohladi in okrasi s svežimi malinami.
Fotografije: Oskar Šuštaršič
Datum Objave: 26.4.2022 ob 16:04