Odprta Kuhinja

Ingverjevi piškoti s čokolado

Odpri galerijo
A+   A-
Za 20–25 kosov.

 

 

Sestavine


- 200 g moke
- žlička soda bikarbone
- 1/3 žličke mletih klinčkov
- 2 žlički ingverja v prahu
- 2 ščepa muškatnega oreščka
- 2 ščepa soli
- 130 g masla (sobne temperature)
- 100 g rjavega sladkorja
- jajce
- žlička sveže naribanega ingverja
- 2 žlici javorjevega sirupa (lahko med)
- žlica olja
- 80–100 g temne čokolade

 

 

 

Priprava


1. Zmešamo moko, sodo bikarbono, mlete klinčke, ingver, muškatni oreš­ček in sol.

2. Maslo in sladkor stepemo. Dodamo jajce, svež ingver, javorjev sirup in olje. Vmešamo suhe sestavine (moko z dodatki). Zmes bo zelo mehka, zato jo za dobro uro postavimo v hladilnik.

3. Pripravimo pekač, ga obložimo s peki papirjem. Iz ohlajenega testa delamo za oreh velike kroglice in jih (po želji) povaljamo v rjavem sladkorju. (Potrebne so hitre roke, saj se masa zelo hitro zmehča – vmes jo lahko vrnemo v hladilnik.) Ko jih zlagamo na pekač, puščamo med njimi vsaj 5 cm prostora, saj se med peko precej razlezejo.

4. Piškote pečemo približno 8–10 minut. Pečene popolnoma ohladimo.

5. Temno čokolado stopimo in vanjo pomočimo polovičko piškota.

 

 

Poizkusite še: Jabolčni kolač s pehtranom


Recept in fotografija: Ana Bulat

 

Datum Objave: 8.10.2018 ob 18:10

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: