Irska kava
Odpri galerijo
A+ A-
Najboljša je iz domačega naslanjača.
Sestavine za 1 osebo
- 1 žlička sladkorja demerara
- močna črna kava
- 65 ml viskija
- 2 žlici stepene smetane (naj ne bo trdo stepena, temveč takšna, da lahko še steče)
- kozarec za viski na peclju ali kozarec 'Paris goblet', nadomestite pa ju lahko s klasičnim kozarcem na peclju za vročo čokolado
- čajna žlička
Priprava
1. Kozarec napolnite z vročo vodo, da ga ogrejete, nato vodo odlijte.
2. V kozarec stresite sladkor in prelijte z vročo kavo. Te naj bo kakšnih 5 cm do roba. Dobro pomešajte, da se sladkor raztopi, nato dodajte še viski.
3. Smetano prilijte s pomočjo žličke: to obrnite tako, da je ukrivljen del zgoraj, čezenj pa počasi zlijte smetano. Tako se smetana ne pomeša s kavo.
Priporočamo še: Najbolj duhovito postrežena kava: dočekuša, razgovoruša in sikteruša
Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 7.4.2018 ob 05:04