Odprta Kuhinja

Izbrana slovenska vina za izbrane trenutke

Odpri galerijo
A+   A-
Selekcija, nova linija izbranih vin in penin odlične kakovosti slovenskega porekla za izbrane trenutke.


Martinovo je pred vrati in znano je, da je Slovenija poleg naravnih lepot obdarjena tudi z odlično lego za pridelavo kakovostnega vina. Vinorodne dežele Posavje, Podravje in Primorska s pripadajočimi vinorodnimi okoliši ustvarjajo izjemne vinske zgodbe, ki se v zadnjih letih vse bolj uspešno predstavljajo tudi v tujini.

...
...


Ker je izbira ustreznega vina hitro lahko izziv, vam ponujamo nekaj nasvetov:

• Razmislite, kakšna hrana je na jedilniku oziroma katero vino boste ponudili poleg. Torej, najprej določite jedilnik, nato temu prilagodite vino.
• Še tako odlično vino v neustreznem kozarcu ne pride do izraza in mu lahko naredimo veliko krivico. Razmislite o ustreznih kozarcih, da boste uživali v vinih tako, kot si zaslužijo.
• Pomembna je tudi pravilna temperatura serviranja vin. Peneča se vina naj bodo ohlajena na 6 do 8 stopinj Celzija, lažja bela na 8 do 10, bogatejša bela od 10 do 12, mlada rdeča vina na 12 do 14 stopinj in zrela rdeča od 14 do celo 18 stopinj Celzija.
• Imejte v mislih vaše osebne preference ali želje vaših gostov. Nekateri ljudje imajo radi sladka bela vina, nekateri so naklonjeni rdečim, bolj polnim itd.

Seveda pa bo vino še posebej dobro, če ga bomo uživali v izbrani družbi.

Selekcija, izbrana slovenska vina za izbrane trenutke


Selekcija je nova HOFERjeva blagovna znamka skrbno izbranih vin in penin odlične kakovosti slovenskega porekla, ustvarjena v sodelovanju s priznanimi in predanimi slovenskimi vinarji. Selekcija Primorska je ustvarjena v sodelovanju z vinskima kletema Vinakoper in Goriška brda, Selekcija Posavje s kletjo Zajc, Selekcija Podravje s kletjo Puklavec Family, penine in hugo iz vinorodnega okoliša Radgonske gorice pa v sodelovanju s kletjo Radgonske gorice. Slovenska vina in penine po fer ceni so že na voljo vseh HOFERjevih trgovinah.

...
...


Več na www.selekcija.si.
Datum Objave: 13.11.2018 ob 08:11

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: