Izjemno: Ana Roš se je uvrstila med deset najboljših kuharjev na svetu (Best Chef Awards)

A to še ni vse, pomembno mesto je zasedla še ena ženska iz kuhinje Hiše Franko. Čestitamo!

Novo mednarodno priznanje za najbolj prepoznavno slovensko restavracijo, Hišo Franko. Na izboru Best Chef Awards so včeraj v Amsterdamu šefinjo kuhinje Ano Roš na lestvici Top100 postavili na sedmo mesto.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hiša Franko (@hisafranko)


In še več: Maša Salopek (na naslovni fotografiji ob Ani Roš) je bila razglašena za najboljšo v posebni kategoriji pastry chef, torej sladice: ta zanimiva Hrvatica tudi dela v Hiši Franko in je zaslužna za več mojstrskih elementov menija, za kompleksne sladice, ki v celoti sledijo filozofiji ozko lokalnih sestavin, vpetih v miselni okvir kulinaričnih vplivov z vseh koncev sveta, predvsem pa Azije.

Na prvo mesto glasovanja, v katerega svoje mnenja prispevajo profesionalci s področja gastronomije, je tokrat prišel Dabiz Muñoz iz madridske restavracije DiverXo, za njim pa so Björn Frantzen (Frantzen, Švedska), Adonis Luiz Aduriz (Mugaritz, Španija), Joan Roca (El Celler de Can Roca) ter Rene Redzepi (Noma, Danska), ta restavracija je pred dnevi dobila tudi tretjo Michelinovo zvezdico. Za Ano Roš, ki je najvišje uvrščena ženska, so tokrat denimo Mauro Colagreco, Virgilio Martinez, Massimo Bottura,…

Celoten seznam nagrad: Best Chef Awards 2021

Fotografija: Hiša Franko

Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiraja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed