Odprta Kuhinja

Jabolčne kocke z ingverjem in kokosom

A+   A-
Tokrat malo drugačna kombinacija okusov, kot smo vajeni.



Če ste velik ljubitelj ingverja, ga vmešajte kake pol žličke več. Sestavin je tu za manjši pekač velikosti 23 x 14 cm.

Sestavine


Podlaga
- 4 žlice mletih mandljev
- 50 g moke
- žlica kokosa
- jajce
- 60 g sladkorja
- žlička sveže naribanega ingverja
- 2 žlici olja
Nadev
- 160 g pasirane skute
- jajce
- 3 žlice kisle smetane
- 2 žlici kokosa
- 1/2 jabolka, olupljenega in narezanega na koščke

Priprava


1. Pekač dobro namastimo po dnu in robovih. Odrežemo kos peki papirja in ga položimo na dno pekača.

2. Zmešamo mandlje, moko in kokos.

3. Jajce in sladkor penasto stepemo. Dodamo ingver in olje. Primešamo suhe sestavine.

4. Testo vlijemo v model in pečemo pri 170 stopinjah Celzija približno 10 minut.

5. Medtem zmešamo skuto, kislo smetano, jajce in kokos. Skutno zmes vlijemo na napol pečeno podlago, potresemo s koščki jabolka in pri 180 stopinjah pečemo še 30–35 minut.

6. Kolač narežemo na koščke in ponudimo. Najbolj tekne še malo topel.

Recept in fotografija: Ana Bulat

Preberite še: Kako naredimo karamelno pokovko

Datum Objave: 11.1.2018 ob 09:01

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj