Odprta Kuhinja

Jabolčne kroglice, po katerih si boste zapomnili to jesen (VIDEO)

Odpri galerijo
A+   A-
Zmotno smo bili prepričani, da smo se pri kroglicah domislili že vsega, kar je mogoče. Tukaj je nova jabolčna različica brez glutena in dodanega sladkorja.Popolna sladica za jesensko sladkanje brez greha, ki jo lahko pripravimo vnaprej in odnesemo s seboj v službo, da dvignemo razpoloženje sebi in sodelavcem.

Jabolčne kroglice


Za približno 25 kosov.

  • 850 g jabolk

  • 140 g datljev brez koščice

  • 15 g suhih brusnic

  • 70 g čokoladnih kapljic za kuhanje (bele, mlečne ali temne)

  • 3 riževi vaflji (lahko obliti s čokolado)

  • žlica masla

  • kokos


Priprava


1. Jabolka olupimo in naribamo, pustimo jih nekaj časa na cedilu, da odteče sok. Če so zelo sočna, jih še ožamemo.

2. Datlje in brusnice skupaj zmeljemo v sekljalniku, nato posebej še riževe vaflje.

3. Na ponvi stopimo maslo, dodamo dobro ožeta jabolka in jih na kratko podušimo.

4. V ponev stresemo še prej zmleto pasto iz datljev in brusnic in čokoladne kapljice. Pustimo dušiti toliko časa, da se sestavine primerno stopijo in jih lahko lepo premešamo.

5. Vse skupaj predenemo v skledo, dodamo riževe vaflje, dobro premešamo in počakamo toliko časa, da se masa ohladi. Pomagamo si s hladilnikom. Tako jih bomo lažje oblikovali.

6. Kokos stresemo v skledo in pripravimo peki papir ali pladenj.

7. Z roko zajemamo za oreh jabolčne mase in oblikujemo kroglice. Povaljamo jih v kokosu in odlagamo na pladenj. Ponavljamo, da porabimo vso maso, nato damo kroglice v hladilnik, da se še malce učvrstijo. Tako jih lahko hranimo tudi nekaj dni.

Mirjam Grilc se rada posladka brez slabe vesti
Mirjam Grilc se rada posladka brez slabe vesti

Namig: Sladico lahko ponudimo tudi v kozarčkih, tako da jo razporedimo v kupčke in posujemo s kokosom. V tem primeru mase ni treba ohlajati.

Preberite tudi: Korak pri peki štrudlja, na katerega ne bi pomislili

Fotografije in video: Sonja Ravbar
Datum Objave: 25.10.2023 ob 08:10

Več iz te teme:

videojabolkaježkijabolčne kroglice

Naročite se na e-novice:

Mirjam Grilc
Mirjam GrilcMirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.