Jabolka v testu: njihova priprava je otročje lahka, videz pa atraktiven
Odpri galerijo
A+ A-
Da sladica očara, se mora čim bolj poigrati s kontrasti. Ta jabolka v testu so sočna in hrustljava, sladka in kisla, vroča in ledena.
Jabolka v testu
- 2–3 večja jabolka
- žlička cimeta
- 2 žlički rjavega sladkorja
- zavitek svežega listnatega testa
Premaz
- jajce
- 2 žlici mleka
Za povrh
- vaniljev sladoled, mandljevi lističi
Priprava
1. Jabolka olupimo in jih vodoravno narežemo na približno centimeter debela kolesca.
2. V sredino vsakega kolesca z modelčkom za piškote izrežemo luknjo, da odstranimo peščišče.
3. V posodici zmešamo sladkor in cimet.
4. Jabolčne kolute povaljamo v cimetovi zmesi.
5. Listnato testo razvijemo in narežemo na centimeter široke trakove. Vsak trak razpolovimo, da dobimo dva enako dolga, nato oba ovijemo okoli jabolčnega kolesca.
6. Ovita jabolka zbiramo na pekaču, prekritem s peki papirjem. Premažemo jih z mešanico jajca in dveh žlic mleka.
7. Jabolka v testu pečemo 20 minut pri 200 stopinjah.
8. Po peki jih posujemo s sladkorjem v prahu.
Priporočamo še: 3 jedi iz preprostega testa za palačinke
Datum Objave: 1.3.2023 ob 09:03