Jabolko na palačinki

Nadvse domače in lahko postane tradicija v vaši kuhinji.

Sestavine

– 3 manjša ali 2 večji jabolki
– kristalni rjavi sladkor, cimet
– 275 g moke (ostre)
– 500 ml mleka
– 2 večji jajci
– ščepec soli
– 30 g masla
– žlička ruma
– olje za peko

Priprava

1. Jajci ločimo; beljakoma dodamo sol in stepemo sneg.

2. Maslo stopimo in ga prilijemo k mleku, dodamo tudi rum, rumenjaka in premešamo.

3. Združimo moko in mlečni pripravek ter z električnim mešalnikom zmešamo do gladkega, nato šele ročno vmešamo sneg iz beljakov. Testo mora biti gosto kot za pripravo cesarskega praženca, torej ne pretekoča.

4. Jabolku izdolbemo sredico, nato ga olupimo in narežemo na tanke kolute.

5. V skledici pripravimo kristalni sladkor, pomešan s cimetom.

6. Ponev (najbolje teflonsko) naoljimo. Začnemo peči palačinke, ki naj bodo malo debelejše, kot jih pripravljamo sicer. Takoj ko vlijemo testo za palačinke na ponev, po vrhu zložimo jabolčne kolute, ki jih pred tem povaljamo v sladkorju in naprej pečemo kot klasične palačinke.

Poizkusite še: Kako pripraviti najboljši kostanjev pire?

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana