Odprta Kuhinja

Jagodne palačinke, ki bodo za vso družino nared na en mah

Odpri galerijo
A+   A-
Sezona jagod je v razmahu, zato vam ponujamo recept, ki ga velja pos­kusiti, če se naveličate okusa »au naturel«. Spekli boste eno palačinko, s katero se bodo posladkali vsi člani družine.


Tokrat pozabite na zamudno peko palačink, saj bomo maso, obogateno s sladkimi jagodami, iznajdljivo zlili kar v ognjevarni pekač. Krasna ideja, kako z malo truda uživati v eni najbolj priljubljenih jedi, ki ji družbo delo sadež naših src.


Jagodna palačinka


Za štiri. Čas priprave: 20 minut, čas peke: 20 minut



  • 250 g jagod

  • 50 g masla

  • 4 jajca

  • 200 g moke

  • približno 350 ml mleka

  • 2 žlici vaniljevega sladkorja

  • ščepec soli


Priprava


1. Jagode operite, očistite in jih glede na velikost pustite cele ali razpolovite.


2. Dve veliki žlici masla razpustite v majhni ponvi.


3. Ločite beljake in rumenjake.


4. Stresite moko v posodo skupaj z mlekom in dobro premešajte z metlico, dokler ne dobite gladke mešanice. Dodajte rumenjake, stopljeno maslo, vaniljev sladkor in sol ter dobro premešajte. Stepite beljake in jih dodajte testu.


5. Segrejte pečico na 180 stopinj.


6. Preostalo maslo razpustite v ognjevarnem pekaču. Vanj stresite testo in ga potresite z jagodami. Pecite v pečici 15 do 20 minut, dokler ne postane zlato rjavo. Vzemite iz pekača, narežite ali natrgajte palačinko in postrezite. Po želji potresite s sladkorjem v prahu.


Priporočamo še: Zaradi tega videa boste jagode oprali povsem drugače kot doslej

Naslovna fotografija je simbolična: kasia2003/Getty Images


Deloindom.si: 5 idej za vrtiček na majhnem balkonu




Datum Objave: 19.5.2022 ob 09:05

Več iz te teme:

palačinkejagodejagodne palačinke

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja