Odprta Kuhinja

Jagodni mousse

Odpri galerijo
A+   A-
Preprosta sladica za lahkotno sladkanje.


Sestavine


- 350 g jagod
- 100 g sladkorja
- 250 g smetane za stepanje (naj bo zelo hladna)
- 8 jagod za dekoracijo

Priprava


1. Očistimo jagode in jih narežemo na manjše kose.

2. V blender damo narezane jagode in sladkor ter zmeljemo v pire.

3. Pol skodelice jagodnega pireja odstranimo in prihranimo.

4. V hladno skledo vlijemo smetano in stepamo, da se strdi.

5. Stepeno smetano nežno dodamo k jagodnemu pireju (ne v tiste pol skodelice, ki smo jo prihranili) in na rahlo premešamo.

6. Pire, ki smo ga prihranili, enakomerno porazdelimo v štiri kozarce, v katerih bomo sladico postregli.

7. Osem jagod (dve za vsak kozarec) prerežemo na polovico in polovice postavimo ob steno kozarca, z ravnim delom proti zunanji strani.

8. Po pireju porazdelimo jagodni mousse in za približno eno uro postavimo v hladilnik, lahko tudi čez noč.

9. Preden postrežemo, po želji po vrhu potresemo koščke čokolade ali položimo metin list.
Poizkusite še: Ričet s Šmarne gore

Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 12.7.2018 ob 09:07

Več iz te teme:

sladicajagodemoussejagodni mousse

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja