Odprta Kuhinja

Jagodni sorbet z lubenico

Odpri galerijo
A+   A-
Tekočino lahko zaužijemo tudi ob uživanju priljubljene poletne razvade. Tukaj je zdrava različica sorbeta.


Sestavine


- 250 g jagod
- 300 g lubenice
- pločevinka kokosovega mleka
- sok 1 limone
- sladilo po okusu
- strok burbonske vanilje
- pribl. 5 dodatnih svežih jagod

Priprava


1. Lubenico in jagode narežemo na manjše koščke in odcedimo odvečno vodo. Ločeno jih damo v plastične vrečke in postavimo v zamrzovalnik za dve uri, nato zmeljemo v gladko zmes.

2. Odpremo pločevinko kokosovega mleka in z žlico poberemo trdno kremo, ki se je nabrala na vrhu, preostalo vodo pa zavržemo ali uporabimo za smuti. (Pomembno je, da je kokosovo mleko dobro ohlajeno, najbolje je, če ga čez noč postavimo v hladilnik, saj drugače krema in voda ne bosta ločeni.)

3. V mešalnik k sadju poleg kokosove kreme dodamo še sok limone, semena enega stroka vanilje in sladilo po okusu. Premešamo in prelijemo v primerno posodo. Nato na drobne koščke narežemo preostalih pet jagod in jih z žlico vmešamo v sorbet. Postavimo v zamrzovalnik.

Namig: Dobro je, da sladoled med zamrzovanjem večkrat premešamo, da lepše zmrzne in se jagode ne posedejo na dno.


Hranilna vrednost (1 porcija od dveh): 175 kcal, 20 g OH, od tega 14 g sladkorja in 2,5 g prehranske vlaknine, 10 g M, 2,5 g B


Preverite še: Aparat za sladoled: Kupiti ali ne kupiti?

Datum Objave: 17.7.2017 ob 15:07

Več iz te teme:

sladicejagodičevjesladoledlubenica

Naročite se na e-novice:

Anja RutarAvtor na portalu Odprta kuhinja