
Tekočino lahko zaužijemo tudi ob uživanju priljubljene poletne razvade. Tukaj je zdrava različica sorbeta.
Sestavine
– 250 g jagod
– 300 g lubenice
– pločevinka kokosovega mleka
– sok 1 limone
– sladilo po okusu
– strok burbonske vanilje
– pribl. 5 dodatnih svežih jagod
Priprava
1. Lubenico in jagode narežemo na manjše koščke in odcedimo odvečno vodo. Ločeno jih damo v plastične vrečke in postavimo v zamrzovalnik za dve uri, nato zmeljemo v gladko zmes.
2. Odpremo pločevinko kokosovega mleka in z žlico poberemo trdno kremo, ki se je nabrala na vrhu, preostalo vodo pa zavržemo ali uporabimo za smuti. (Pomembno je, da je kokosovo mleko dobro ohlajeno, najbolje je, če ga čez noč postavimo v hladilnik, saj drugače krema in voda ne bosta ločeni.)
3. V mešalnik k sadju poleg kokosove kreme dodamo še sok limone, semena enega stroka vanilje in sladilo po okusu. Premešamo in prelijemo v primerno posodo. Nato na drobne koščke narežemo preostalih pet jagod in jih z žlico vmešamo v sorbet. Postavimo v zamrzovalnik.