Jagodni sorbet z lubenico

Tekočino lahko zaužijemo tudi ob uživanju priljubljene poletne razvade. Tukaj je zdrava različica sorbeta.

Sestavine

– 250 g jagod
– 300 g lubenice
– pločevinka kokosovega mleka
– sok 1 limone
– sladilo po okusu
– strok burbonske vanilje
– pribl. 5 dodatnih svežih jagod

Priprava

1. Lubenico in jagode narežemo na manjše koščke in odcedimo odvečno vodo. Ločeno jih damo v plastične vrečke in postavimo v zamrzovalnik za dve uri, nato zmeljemo v gladko zmes.

2. Odpremo pločevinko kokosovega mleka in z žlico poberemo trdno kremo, ki se je nabrala na vrhu, preostalo vodo pa zavržemo ali uporabimo za smuti. (Pomembno je, da je kokosovo mleko dobro ohlajeno, najbolje je, če ga čez noč postavimo v hladilnik, saj drugače krema in voda ne bosta ločeni.)

3. V mešalnik k sadju poleg kokosove kreme dodamo še sok limone, semena enega stroka vanilje in sladilo po okusu. Premešamo in prelijemo v primerno posodo. Nato na drobne koščke narežemo preostalih pet jagod in jih z žlico vmešamo v sorbet. Postavimo v zamrzovalnik.

Namig: Dobro je, da sladoled med zamrzovanjem večkrat premešamo, da lepše zmrzne in se jagode ne posedejo na dno.

Hranilna vrednost (1 porcija od dveh): 175 kcal, 20 g OH, od tega 14 g sladkorja in 2,5 g prehranske vlaknine, 10 g M, 2,5 g B

Preverite še: Aparat za sladoled: Kupiti ali ne kupiti?

Anja Rutar
Anja Rutar

Kuhanje je zame kot slikanje ali pisanje pesmi. Tako kot je veliko barv in tonov, toliko je tudi okusov. Od drugih pa nas loči to, kako jih kombiniramo. Ker pa kot svetovalka za zdravo prehrano in študentka živilstva in prehrane ne morem iz svoje kože, moje jedi temeljijo na nepredelanih in kakovostnih surovinah, a poskrbim, da so vseeno okusne in preproste.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.