Jed iz krompirja, ki bo ob skledi solate odlično kosilo

Odpri galerijo
A+ A-
Krompirjevi polpeti so prava poslastica, ki jo lahko zelo hitro in preprosto pripravimo. Sploh takrat, ko nam je ostalo kaj pireja.
Krompirjevi polpeti
Za 4 osebe.
- 1 kg krompirja
- 2 korenčka
- 1 čebula
- 2 jajci
- 2–3 žlice moke
- 1 žlica drobtin
- sol, poper, olje
- 1 žlica kisle smetane
Priprava
1. Krompir operemo in skuhamo v slani vodi. Nekoliko ohladimo, olupimo in pretlačimo z vilicami.
2. Korenje in čebulo olupimo in naribamo ter stresemo na krompir.
3. Dodamo jajca, kislo smetano, solimo in popramo ter premešamo z rokami. Dodamo še moko in drobtine in pregnetemo v gladko zmes. Po potrebi dodajamo moko in drobtine, zmes mora biti tako gosta, da se ne prijemlje na roke.
4. V ponvi segrejemo olje, z rokami oblikujemo polpete in jih zlato rjavo popečemo z obeh strani.
5. Odložimo na papirnato brisačo, da popivnajo odvečno maščobo.
6. Postrežemo s solato ali poljubno omako.
Besedilo: Alenka Kociper
Naslovna fotografija: PeteerS/Getty Images
Priporočamo še: Shakerato: italijanska ledena kava brez sladoleda, a z veliko penice
Deloindom.si: To je razlog, da se maline posušijo tik pred obiranjem
Datum Objave: 27.6.2023 ob 06:06