Jogurtova torta z jagodami

Tale osvežilna in mikavna jogurtova torta vsebuje manj kalorij kot običajne, zelo sladke, ne skopari pa s svežim jagodnim okusom.

Zanjo potrebujemo še okrogel pekač s premerom 24 cm.

Sestavine

Biskvit
– 3 jajca, 60 g sladkorja, 60 g moke
– 3 žlice mleka, jagodna marmelada
Krema
– 4 lončki lahkega čvrstega jogurta
– 250 ml sladke smetane
– 2 žlici sladkorja v prahu (ali po okusu)
– 8 listov želatine, 20 jagod

Priprava

1. Klasičnega biskvita se lotimo klasično – najprej ločimo skregane rumenjake in beljake. Prve skupaj s sladkorjem penasto prebutamo, beljake pa premlatimo v čvrst sneg. K rumenjakom zlijemo mleko in vsujemo presejano moko, nato premešamo. Na koncu vmešamo še sneg iz beljakov.

2. Na dno pekača položimo papir za peko in vanj zlijemo testo za biskvit. Za 15–18 minut ga pospravimo v pečico, segreto na 180 stopinj.

3. Za kremo najprej stepemo sladko smetano do čvrstega.

4. Jogurt zmešamo s poljubno količino sladkorja v prahu, midva sva ga uporabila le dve žlici.

5. Liste želatine namočimo v hladni vodi, nato jo ožamemo in vržemo v kozico. Nad šibkim ognjem jo popolnoma raztopimo in z električnim mešalnikom primešamo k jogurtu. Nazadnje v jogurtovo zmes z lopatico vmešamo še stepeno smetano.

6. Okoli biskvita zategnemo obroč za torte in ga po notranji strani obdamo z acetatno folijo.

7. Biskvit premažemo z jagodno marmelado, nato pa po njem razporedimo na glavo obrnjene jagode, ki jim poprej ravno odsekamo pecelj.

8. Zdaj le še vlijemo jogurtovo kremo, nato pa torto porinemo v hladilnik. Na vrsti je vsaj šesturno potrpežljivo čakanje, še raje pa kar do prihodnjega dne.

9. Dekoriramo po trenutnem navdihu. Midva sva na vrh stresla vedro jagod, potem pa se brez trohice slabe vesti podala v tortno požrtijo.

Preberite še: Zakaj to poletje ne smemo pozabiti na meto?
Midva Kuhava

Sva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed