
Za zajtrk ali posladek.
Sestavine
– manjši zrel kaki
– strok burbonske vanilje
– sok pol limone
– 100 g grškega jogurta z manj maščob
– 3 žlice vode
– žlica semen chia
– 1/3 skodelice semen granatnega jabolka
Priprava
1. Semena chia skupaj s 3 jedilnimi žlicami vode vmešamo v grški jogurt in pustimo stati vsaj uro.
2. Zrel kaki z vilicami pretlačimo v pire, dodamo postrgana semena enega stroka vanilje in sok pol limone. Dobro premešamo.
3. V kozarec po plasteh nalagamo semena granatnega jabolka, chia puding in kakijev pire. Po želji okrasimo z nekaj nasekljanimi pistacijami.
Hranilna vrednost: 260 kcal, 15 g B, 51 g OH, od tega 11 g prehranskih vlaknin in 29 g sladkorja, 3 g M.
Fotografija: Anja Rutar/Zdravo z Anjo