Kakijev parfait s chia pudingom

Za zajtrk ali posladek.

Sestavine

– manjši zrel kaki
– strok burbonske vanilje
– sok pol limone
– 100 g grškega jogurta z manj maščob
– 3 žlice vode
– žlica semen chia
– 1/3 skodelice semen granatnega jabolka

Priprava

1. Semena chia skupaj s 3 jedilnimi žlicami vode vmešamo v grški jogurt in pustimo stati vsaj uro.

2. Zrel kaki z vilicami pretlačimo v pire, dodamo postrgana semena enega stroka vanilje in sok pol limone. Dobro premešamo.

3. V kozarec po plasteh nalagamo semena granatnega jabolka, chia puding in kakijev pire. Po želji okrasimo z nekaj nasekljanimi pistacijami.

Hranilna vrednost: 260 kcal, 15 g B, 51 g OH, od tega 11 g prehranskih vlaknin in 29 g sladkorja, 3 g M.

Fotografija: Anja Rutar/Zdravo z Anjo

Poizkusite še: Bučna juha s popečeno čičeriko

Anja Rutar

Kuhanje je zame kot slikanje ali pisanje pesmi. Tako kot je veliko barv in tonov, toliko je tudi okusov. Od drugih pa nas loči to, kako jih kombiniramo. Ker pa kot svetovalka za zdravo prehrano in študentka živilstva in prehrane ne morem iz svoje kože, moje jedi temeljijo na nepredelanih in kakovostnih surovinah, a poskrbim, da so vseeno okusne in preproste.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana