Kakijevo pecivo

Pojemo ga lahko kar z rokami.

Za pekaček 15 x 20 cm!

Sestavine

– 100 g prosa, 2 jajci
– 2 srednje velika kakija
– 80 g grobo mletega kokosa, 50 g polnozrnate moke
– 3 jedilne žlice medu ali poljubnega sladila
– 2 jedilni žlici vaniljeve arome
– naribana lupinica 1 limone
– 140 g skute, 5 g luščin indijskega trpotca
– 2 čajni žlički pecilnega praška, ščepec soli

Priprava

1. Proso kuhamo na vodi ali mleku, približno 20 minut, da ga rahlo razkuhamo, in ohladimo.

2. V blenderju zmeljemo 1 kaki, med, vaniljevo aromo in skuto do gladkega.

3. Z ročnim mešalnikom v drugi posodi penasto stepemo jajca.

4. V večji posodi združimo kuhano proso, skutno zmes in stepeni jajci. Dodamo še presejano polnozrnato moko, grobo mlet kokos, limonovo lupinico, indijski trpotec, sol in pecilni prašek.

5. Drugi kaki narežemo na majhne koščke in z žlico enakomerno zamešamo v testo.

6. Pekač obložimo s peki papirjem in vanj vlijemo testo. Pečemo v pečici, ogreti na 170 stopinj, približno uro.

7. Pecivo ohladimo, pred serviranjem pa ga po želji potresemo še s sladkorjem v prahu.

Hranilna vrednost (na 1 košček od 16): 113 kcal, 4,5 g M, 15,6 g OH, od tega 6,5 g sladkorja in 3 g vlaknin, 3,7 g B.

Fotografija: Anja Rutar/Zdravo z Anjo

Poizkusite še: Marmorni kolač

Anja Rutar
Anja Rutar

Kuhanje je zame kot slikanje ali pisanje pesmi. Tako kot je veliko barv in tonov, toliko je tudi okusov. Od drugih pa nas loči to, kako jih kombiniramo. Ker pa kot svetovalka za zdravo prehrano in študentka živilstva in prehrane ne morem iz svoje kože, moje jedi temeljijo na nepredelanih in kakovostnih surovinah, a poskrbim, da so vseeno okusne in preproste.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.