Kako naredimo limonov liker (limoncello)

Odpri galerijo
A+ A-
Prihaja čas, ko bo ta slavna italijanska pijača še kako teknila.
Sestavine
- lupina 8 ekoloških limon
- 750 ml alkohola (93 %)
- 4 kozarci belega sladkorja
- 6 kozarcev vode
Priprava
1. Limone olupimo, pri tem pazimo, da z rezilom zajamemo čim manj grenke bele podkožnice.
2. Alkohol nalijemo v večji kozarec (da ostane v njem še kaj zraka), dodamo lupine, tesno zapremo s pokrovom in pustimo teden dni na hladnem in temnem prostoru.
3. Nato pristavimo 6 kozarcev vode in v njej raztopimo sladkor. Počakamo, da se tekočina povsem ohladi.
4. Lupine vzamemo iz alkohola, vanj zlijemo sladko vodo. Kozarec spet zapremo in hranimo v hladilniku vsaj dober teden, preden liker ponudimo kot prijeten hladen aperitiv.
Priporočamo še: Najboljši trik za kremasto ledeno kavo
Recept: Nina Vadale
Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 11.5.2018 ob 07:05