Kako naredimo panakoto s pinteresta

Odpri galerijo
A+ A-
Pinterest so preplavile fotografije kozarčkov panakote, za katere se sprašujemo, kako jih je sploh mogoče tako postreči. Trik je s svojim receptom preskusila naša Mirjam Grilc.
Popoldanska sladica vročih zgodnjepoletnih dni. Za 5 kozarcev.
Limonova panakota s pirejem iz vrtnic in breskev
- 500 ml sladke smetane
- 50 ml mleka
- 60 g sladkorja
- lupinica 3 bio limon
- 6 lističev želatine (10 g)
Pire
- 45 cvetov vrtnic
- 4 breskve
- sok 2 limon
- 250 ml vode
- 200 g sladkorja (oziroma na koncu preverite in dosladite po okusu)
Priporočamo: Vrtnice v kuhinji: katere sorte izbrati in kako jih kombinirati
Priprava
1. Lističe želatine namočimo v mrzlo vodo, naribamo lupinico limon. Pripravimo kozarce in pekač za mafine.
2. Smetano, mleko in sladkor postavimo na ogenj in pustimo do vrenja, nato odstavimo, dodamo limonovo lupinico in ožete lističe želatine, premešamo.
3. Pripravimo kozarce in jih postavimo v modele za mafine, da bomo dobili poševno obliko panakote, ter v vsakega do roba nalijemo smetanovo zmes. Postavimo v hladilnik za 2–3 ure.
4. Vrtnice osmukamo, breskve olupimo in narežemo, nato dodamo sladkor, limonov sok in vodo ter skuhamo na visoki temperaturi do mehkega. S paličnim mešalnikom zmeljemo in ohladimo.
5. Po žlico ali dve ohlajenega pireja dodamo v kozarec s panakoto in ponudimo.
Namig: Preostali pire shranimo v hladilniku in uporabimo za pecivo ali kot namaz na maslu.
Datum Objave: 19.6.2020 ob 11:06