Odprta Kuhinja

Kako speči sočna piščančja stegna z malo truda

Odpri galerijo
A+   A-
Samo dodajamo in tresemo ... Je to polnovredno kosilo z najmanj truda?



Kako piščanca, ki je pogosto suh in dolgočasen, narediti bolj zanimivega in celo zdravega? Jaz si ga pogosto privoščim tako, da ga spečem skupaj z lečo.

Piščančja stegna z rdečo lečo



  • 4–5 piščančjih stegen s kostjo

  • večja rjava čebula

  • 2 večja stroka česna

  • srednje velik korenček

  • manjši paradižnik

  • 200 g rdeče leče

  • 2,5 dl kokošje jušne osnove

  • sol, beli poper

  • peteršilj

  • oljčno olje


Priprava


1. Čebulo in česen na drobno sesekljamo. Korenček na najdrobneje naribamo. Paradižnik narežemo na kockice. Meso posolimo. Lečo splaknemo s hladno vodo.

2. Na močnem ognju segrejemo 0,5 dl oljčnega olja in z obeh strani zlato rjavo popečemo piščančja stegna. Meso popopramo.

3. Ogenj zmanjšamo, dodamo čebulo in pražimo, da se čebula popolnoma zmehča. Nato dodamo česen, in ko zadiši, še korenje in paradižnik.

4. Ko se korenje zmehča, dodamo lečo, žlico sesekljanega peteršilja, 2,5 dl jušne osnove in 5 dl vode.

5. Posodo pokrijemo s pokrovom in na manjšem do zmernem ognju kuhamo 15 minut, nato pokrov odstranimo in kuhamo nepokrito še 10–15 minut. Občasno samo pretresemo in dosolimo po okusu, če je treba.
Priporočamo še: VIDEO: Preproste kostanjeve kocke, ki jih boste pogosto pekli

 
Datum Objave: 21.10.2020 ob 08:10

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: